Laatste keer tentoonstelling ‘Carnaval in Schalkwijk’ in museum Dijkmagazijn

Museum Dijkmagazijn De Heul in Schalkwijk toont op zondag 28 april van 11.00 tot 16.00 uur voor de laatste keer de tentoonstelling “Carnaval in Schalkwijk”.

Bij de receptie ter gelegenheid van het 55-jarig jubileum overhandigde burgemeester Isabella aan de carnavalsvereniging een beeldje van een mannetje dat zijn hoed afneemt. Het mannetje brengt een ‘chapeau’ aan de vereniging voor hun bijdrage aan de leefbaarheid van ons dorp. Een mooi blijk van waardering voor de vele activiteiten die de Platneuzen vanaf de oprichting organiseren voor jong en oud.

De carnavalsvereniging is op 11 november 1968 opgericht, zo laat Ben van der Werf als woordvoerder van de Platneuzen weten. “Bijna 950 Schalkwijkers zijn in de loop van die 55 jaar op de één of andere manier ‘Platneus’ geweest. Daarmee wordt bedoeld, mensen die op één of andere wijze een functie hebben bekleed binnen de vereniging, zo vertelt Van der Werf. “Daarbij heb ik een persoon die éérst Raadslid is geweest, vervolgens Prins is geworden en daarna in het Bestuur heeft gefunctioneerd om vervolgens in de Senaat af te zakken, geteld als één persoon en niet als vier personen.” Christ Essens van het museum: “Als je daar alle bezoekers van en kijkers naar activiteiten bij optelt, kun je niet anders dan concluderen, dat die ‘chapeau’ dik en dik verdiend is!”

De laatste kans om al die Schalkwijkers in het museum, aan Provincialeweg 70, op collages, foto’s en in jaarboeken te ontmoeten.

Op de foto De Platneuzen op de Blauwe Schuyt in 1970. foto via museum Dijkmagazijn van Carnavalsvereniging ‘De Platneuzen’

 

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn