Leren hengelen bij de Waterveste in Houten

HOUTEN – Alle kinderen die op een leuke manier kennis willen maken met de hengelsport kunnen op zaterdagochtend 25 mei naar de Waterveste in Houten komen. Dit was eerst gepland bij de Imkersplas, maar is gewijzigd naar de Waterveste.

De AUHV, de landelijke hengelvereniging, organiseert op die dag de Nationale Hengeldag voor jeugdige vissertjes tot en met 14 jaar. Van 10.00 tot 13.00 uur zijn er verschillende activiteiten gepland. Ook de ouders zijn natuurlijk van harte welkom.

Nationale Hengeldag
Het doel van Nationale Hengeldag is om iedereen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met de hengelsport. Aan de Waterveste heeft de AUHV diverse activiteiten gepland. De deelnemers krijgen informatie en kunnen zelf ook onder begeleiding een tijdje vissen, er is een aquarium en er is uitleg over bijvoorbeeld roofvissen, karpervissen en vliegvissen. Deelnemers hoeven geen lid te zijn van de AUHV om mee te doen en het materiaal om te vissen is ter plekke aanwezig.

Vereniging AUHV
Bestuurslid Fred van Schaik laat weten dat de AUHV in 1925 werd opgericht en is uitgegroeid tot een regionale hengelsportvereniging met ruim 11.000 leden. “Elk jaar organiseren we op de laatste zaterdag van mei (Nationale Hengelsportdag) een activiteit voor de jeugd. Ik denk dat we dit nu al zo’n 25 jaar doen, afwisselend in Houten, Leidsche Rijn of ergens in Utrecht. We verwachten zo rond de 30 a 40 kinderen tussen 6 en 14 jaar, al dan niet met hun ouders, opa of oma. Altijd afhankelijk van het weer.”

Hieronder een terugblik op 2023

foto’s René van den Brandt

Luister ook naar de reportage die werd gemaakt door Blik op Sport:

 

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn