Lijn 565 de Wijkbus Vreeswijk rijdt vaker

Lijn 565, de Wijkbus Vreeswijk, rijdt sinds maandag 15 april, vaker. Op werkdagen en zaterdagen wordt tussen 10.30 en 17.30 uur een tweede achtpersoonsbusje ingezet, waardoor bewoners van Vreeswijk en Fokkesteeg elke 15 minuten naar en van Nieuwegein Centrum kunnen reizen.

Lijn 565 Nieuwegein-Vreeswijk, de Wijkbus Vreeswijk, startte in december 2021 als een proef van twee jaar. Vrijwillige chauffeurs besturen dit achtpersoonsbusje, dat een vaste dienstregeling rijdt tussen Vreeswijk, Fokkesteeg en Nieuwegein Centrum. Het project is een samenwerking tussen de provincie Utrecht, vervoerbedrijf Qbuzz, het VrijwilligersHuis Nieuwegein en de gemeente Nieuwegein.

Groot succes
De proefperiode, die eindigde op 9 december 2023, bleek een groot succes. Oorspronkelijk was het doel om wekelijks ongeveer 450 passagiers te vervoeren. Maar in december 2023 werden zelfs meer dan 1000 reizigers per week geteld. Lijn 565 is daarom vanaf verleden jaar december definitief opgenomen in het vervoersaanbod. Wethouder Ellie Eggengoor en Gedeputeerde André van Schie stapten op maandag 22 april aan boord van de Wijkbus Vreeswijk, samen met de coördinatoren van het VrijwilligersHuis en directeur concessieontwikkeling en -beheer van Qbuzz. Dit deden ze om het succes van dit gezamenlijke initiatief te vieren en de vrijwilligers in het zonnetje te zetten. Wethouder Ellie Eggengoor: “We zijn echt trots op het succes van de Wijkbus Vreeswijk. Het toont de waarde van samenwerking met de Provincie, QBuzz en het Vrijwilligershuis, evenals het belang van vrijwilligerswerk. Door meer ritten aan te bieden, maken we het voor mensen eenvoudiger om elkaar te ontmoeten en eropuit te gaan in onze stad.”

Tweede bus
De provincie Utrecht, Qbuzz, het VrijwilligersHuis en de gemeente Nieuwegein hebben besloten om sinds 15 april een tweede busje in te zetten op drukke momenten om tegemoet te komen aan de vraag en capaciteitsproblemen. Dit betekent dat lijn 565 vanaf 10.30 uur ‘s ochtends tot 17.30 uur ‘s middags elk kwartier zal rijden. Vóór 10.30 uur en na 17.30 uur blijft de huidige dienstregeling (elk halfuur een rit) onveranderd. De dienstregeling vindt u op de website van U-OV  externe link.

Oproep vrijwilligers
Vrijwillige chauffeurs besturen de Wijkbus Vreeswijk. Om de bus te laten rijden is het VrijwilligersHuis Nieuwegein op zoek naar extra vrijwilligers, die een paar uur per week of op oproep willen rijden. Kijk voor meer informatie op de website van het VrijwilligersHuis.

 

Bron: Provincie Utrecht, Gemeente Nieuwegein

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn