Lionsclub Houten organiseert 4e Slag om Houten

Lionsclub Houten organiseert zaterdag 13 april 2024 de 4e Slag om Houten. Het gaat hier om een golf event voor ervaren en beginnende golfers. De Slag om Houten editie 2024 heeft een 9-holes baan op de Vijfwal met enkele bijzondere holes.  Lions Club zamelt met deze activiteit geld in voor de realisatie van een WO II fiets- en wandelroute in de gemeente Houten.

Het evenement start om 9:00 uur voor de ochtenddeelnemers en om 13:00 uur voor de middagspelers. Verzamelpunt is Openbare basisschool Ridderspoor, Horigenland 50, gelegen aan de Vijfwal. Er wordt gespeeld met speciale wat zachtere golfballen om te voorkomen dat er “onschuldige” Houtenaren worden verwond.
Als extra uitdaging wordt er nog gespeeld om de Rietplasbokaal, degene die de (harde) bal het verst over het water slaat, wint de bokaal. Verder verzorgt “de Utrechtse” een clinic gericht op het chippen. Indien een deelnemer zelf geen golfclubs heeft kunnen die worden geleend indien dat van te voren is aangegeven,

WO II fiets- en wandelroute
De organisatie is in handen van de Lionsclub Houten. De opbrengst uit sponsoring en inschrijfgelden komt ten goede aan het project  “WO II fiets- en wandelroute door de Gemeente Houten”. Bij dit project wordt een wandel- en fietsroute gemaakt langs historische relevante plekken uit in de 2e Wereldoorlog. Hierbij worden bordjes geplaatst met foto en korte uitleg. Op de bordjes komt ook een QR-code die verwijst naar meer informatie. Samen met de scholen in Houten worden de teksten geschikt gemaakt voor kinderen en ingepast in het thema burgerschap. Herman Kosten van de Lionsclub vertelde desgevraagd aan Omroep Lekstroom dat ze volgend jaar bij de viering van  80 jaar vrijheid al een flink deel van de route gereed willen hebben.

Inschrijven voor De Slag om Houten kan via https://houten.lions.nl/deelname-slag-om-houten

Rob van de Werff had in zijn radioprogramma ‘Bijna Weekend’ de voorzitter Jaap Slot in de uitzending. Luister hier het fragment terug:

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn