Manifestatie in Utrecht tegen vierde aanvliegroute Schiphol

HOUTEN – Op 29 juni organiseert burgerinitiatief Stop4eroute een manifestatie in Utrecht tegen de dreigende vierde aanvliegroute over de provincies Gelderland, Utrecht en Noord-Holland. Het burgerinitiatief stelt dat hier geen draagvlak voor is. “Met 200-300 vliegtuigen per dag zullen duizenden mensen extra overlast krijgen. We gaan dit niet pikken”, zegt Femke van Brussel van Stop4eroute.” 

Stop4deroute strijdt tegen de komst van een vierde aanvliegroute over de provincie Utrecht richting Schiphol. Al 32 gemeenten in Utrecht hebben zich volgens het burgerinitiatief al uitgesproken tegen deze route. Een derde van alle vliegverkeer van en naar Schiphol zou in de toekomst over de beoogde route komen te vliegen. Volgens Stop4eroute zou een dergelijke vierde aanvliegroute ook groei van het luchtverkeer mogelijk maken.

Velen weten het niet
Femke van Brussel van Stop4deroute: “Ik verbaas me er over dat veel mensen dit nog niet weten.” Ze is blij met alle publiciteit. “In Houten is ook een groep van Stop4eroute actief, en die hebben een bijeenkomst georganiseerd in het gemeentehuis. De provincie Utrecht heeft zich inmiddels duidelijk uitgesproken tegen de route en ook de provincie Gelderland heeft zich kritisch uitgelaten, maar die hebben nog geen motie aangenomen. Veel andere gemeenten hebben zich ook uitgesproken tegen deze vierde vliegroute.”

Petitie
“We zijn begonnen met het informeren van mensen, maar inmiddels zijn we een petitie gestart tegen de vliegroute. Er zijn al meer dan 70.000 handtekeningen opgehaald. We willen dit niet als burgers. Het heeft een enorme impact op de leefomgeving. We hebben 29 juni gekozen gericht op het nieuwe kabinet. Alleen is niet helemaal duidelijk wanneer het nieuwe kabinet er is. We willen nog voor de zomerstop ons geluid laten horen.

Snelweg boven ons hoofd
Om duidelijk te maken dat er geen draagvlak is voor een vierde aanvliegroute, organiseert Stop4deroute een manifestatie. Op zaterdag 29 juni om 10.30 uur is iedereen welkom onder het bollendak naast station Utrecht Centraal. Onder het motto ‘geen snelweg boven ons hoofd’ krijgen inwoners alle ruimte om hun stem te laten horen. “Want”, zo stelt het burgerinitiatief: “Wie nu stil is krijgt straks (extra) herrie.”

Foto’s: Stop4eroute

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn