Maria Arias exposeert haar schilderijen in de O’Keeffe Galerij

HOUTEN – Kunstenares Maria Arias exposeert vanaf mei haar dieren- en godinnenschilderijen in de O’Keeffe Galerij aan het Rond in Houten.

Geboren in Venezuela, kreeg de de Franse nationaliteit vanwege de afkomst van haar vader. Als kind schilderde ze al en volgde ze professionele lessen. Op 12-jarige leeftijd moest ze daarmee stoppen. Sindsdien had ze het gevoel dat er iets in haar leven ontbrak.

Op 23-jarige leeftijd verhuisde Arias naar Frankrijk, op de vlucht voor de chaos en politieke problemen in haar land. Lyon werd haar nieuwe thuis. Ze was al scheikundig ingenieur maar behaalde in Frankrijk een master en vervolgens een PhD in scheikunde. ,,Ik ben ook trots dat ik hard heb gewerkt als serveerster en druiven heb geplukt”, zegt ze hier zelf over.

Vijf jaar later koos Arias ervoor om naar Nederland te verhuizen. Dit voelde meteen goed. ,,Vanaf het moment dat ik hier aankwam, wist ik dat ik een plek had gevonden waar ik gelukkig kon zijn. De open-minded mentaliteit en acceptatie die ik in Nederland ervoer, waren een verademing.” Ze ontdekte een gevoel van verbondenheid en liefde, vond prachtige vrienden, zussen en een moeder (allemaal inspiratie voor haar godinnen-schilderijen) en trouwde met de liefde van haar leven. Vandaag delen ze hun huis met twee prachtige katten, en elke dag is ze vervuld van dankbaarheid voor het leven dat ze heeft.

Al dit gevonden geluk leidde tot een drang om te schilderen, en al snel bloeiden haar vaardigheden opnieuw op. Ze zegt daarover:,,We zouden prachtige dingen kunnen doen als we meer in onszelf zouden geloven.” Verder vertelde ze aan Omroep Lekstroom: ,,Toen ik een kind was, schilderde ik vanaf 8 tot 12 jaar. En nu, sinds 9 jaar (2016), ben ik serieus aan het schilderen. Tussendoor heb ik het geprobeerd, maar het lukte me niet. Ik voelde me heel alleen en onzeker. Het Nederlands is heel goed voor mij, daarom houd ik zo veel van dit land. In 2016 was het een ruwe start, maar ik vertrouwde erop dat ik kon verbeteren, zoals toen ik 12 was, en nu ben ik zelfs beter. Ik heb helaas geen foto’s van mijn schilderijen toen ik 8 tot 12 was.”

Realistische schilderijen
Haar schilderijen zijn voornamelijk gebaseerd op dieren, omdat ze van dieren houdt sinds ze zich kan herinneren. En recentelijk geïnspireerd door de geweldige vrouwen in haar leven, schildert ze godinnen. De schilderijen zijn gemaakt met acrylinkt, acrylverf en/of olieverf.

Ze maakt gebruik van een airbrush voor de acrylschilderijen. Ze staat altijd open voor experimenten, en ze erkent dat diversiteit haar helpt om haar creativiteit te behouden. Haar favoriete oppervlak is Claybord van Ampersand. Arias houdt van realisme, maar werkt aan wat meer surrealistische schilderijen. Wat ze ook doet, ze moet altijd terugkeren naar het schilderen van dieren, omdat dit haar Ikigai is (haar levensdoel).

Op de foto Maria Arias in de galerij bij enkele van haar schilderijen. foto via Maria Arias

De kunstenares nodigt u uit om langs te komen.

De galerij is geopend op Maandag van 17:30 tot 19:00 uur, Dinsdag, Woensdag en Vrijdag van 14:00 tot 17:00 uur, en Zaterdag van 13:00 tot 15:00 uur.
Wilt u op een ander moment langskomen of een afspraak maken met de kunstenares? U kunt contact opnemen via maria@poweredbyartwork.com

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn