Alle oprijhellingen van parkeergarage Ziekenhuis Nieuwegein ingestort

NIEUWEGEIN – Op zondagavond zijn vlak voor 22.00 uur alle zes de oprijhellingen van de parkeergarage van het Sint Antonius ziekenhuis in Nieuwegein ingestort. Hulpdiensten zijn op dit moment ter plaatse. Het is niet duidelijk of er gewonden zijn gevallen.

De veiligheidsregio meldt dat het nog onduidelijk is of er personen tijdens de instorting aanwezig waren. De hulpdiensten kwamen rond 22:00 ter plaatse. Zij hebben opgeschaald naar Prio 1. Het ziekenhuis is op dit moment hermetisch afgesloten. De oorzaak van het incident is nog niet bekend.

Ten tijde van het incident zouden er vermoedelijk geen bezoekers in het ziekenhuis aanwezg zijn geweest omdat het bezoekuur al om 20.00 uur voorbij was. Wel was vlak voor het incident een deel van het personeel op weg naar huis. Het is niet duidelijk of er slachtoffers zijn gevallen. Daar wordt momenteel onderzoek naar gedaan met een sepciaal team en drones.

De parkeergarage zou eenzelfde soort vloer hebben als de ingestorte parkeergarage bij Eindhoven Airport die in 2017 instortte. Er is eind 2017 onderzoek gedaan naar de veiligheid van de vloer. Daaruit bleek dat de vloer van de parkeergarage veilig gebruikt kon worden.

Update 22:50 – Getuigen hebben een harde knal gehoord. Al snel kwamen alle brandweerheden ter plekke en is er een droneteam bij betrokken.

Update 23.16 – Het lijkt erop dat de verdiepingen zijn ingestort rondom de helling waar je met de auto omhoog en omlaag rijdt.

Update 23.23 – VRU laat weten dat alle oprijhellingen van de zes verdiepingen zijn ingestort. Momenteel  wordt bekeken of het veilig is om de parkeergarage binnen te gaan.

Update 00.16 uur – Rond middernacht heeft Burgemeester Van Beukering een statement gegeven over de situatie.

Het ziekenhuis is hermetisch afgesloten door de politie (Foto: René Spelt)

Update 2:17 – Geen slachtoffers
Rond middernacht werd bekend dat er geen slachtoffers zijn gevallen tijdens de instorting van de oprijhellingen van het Sint Antonius Ziekenhuis.  Het ziekenhuis heeft zijn personeel gebeld, USAR heeft met meerdere honden gezocht, maar er werd niks gevonden. Camerabeelden en dronebeelden toonden geen voertuigen of personen, en er zijn geen vermissingen bij de politie gemeld.

Video
De ernst van de situatie was al snel duidelijk. Verslaggevers van Omroep Lekstroom waren aanwezig en zagen dat de hulptroepen snel ter plaatse waren en het ziekenhuis werd afgesloten voor omstanders.

YouTube player

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit bericht wordt later nog aangevuld. 

Foto’s: Omroep Lekstroom / RV Multimedia / René Spelt / Romario Riethof

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn