MHCN Dames 1 spelen zich officieel veilig

NIEUWEGEIN – De hockeydames uit Nieuwegein hebben een klinkende 5-1 overwinning geboekt tegen Berkel-Rodenrijs D1. Door deze overwinning is MHCN officieel veilig en blijft het volgend jaar actief in de eerste klasse. 

Volgens keepster Pia Groenhuijsen was iedereen scherp voor de wedstrijd: “We waren afgelopen weekend vrij en we hebben twee weken goed getraind. We hadden ook echt een goed gevoel voor de wedstrijd. Het beloofde spannend te worden, want wij konden ons veilig spelen en de tegenstander strijdt tegen directe degradatie.”

Goed begin
Dit goede gevoel werd ook zichtbaar aan het begin van de wedstrijd: “We zaten er direct goed op en maakten vrij snel de eerste goal, die werd gemaakt door Iris van Dijk. Zij kwam 1-op-1 te staan met de keeper en maakte het heel goed af.”

Druk van Berkel-Rodenrijs
De 1-0 was ook meteen de ruststand. Af en toe kon Berkel-Rodenrijks in de eerste helft speldenprikjes uitdelen: “Ze creëerden zo nu en dan wat druk op onze verdediging. Daardoor ontstond er achterin wat paniek en kregen ze een aantal strafcorners. Deze werden gemist of goed er uitgelopen door Jip Kolsteeg”, aldus Pia.

Derde kwart
Het derde kwart begon voortvarend: “In de rust spraken we elkaar toe: deze gaan we naar huis slepen. Vlak na het fluitsignaal maakten we snel de 2-0 en 3-0. Het was ook heel leuk, want we hebben afgelopen vrijdag een trainingsoefening gedaan waar iemand van de zijkant kwam binnenlopen en die dan vol op goal kon rammen, en dit zag je nu terug in de wedstrijd.” Iris van Dijk maakte de 2-0, en Femke van Doorn de 3-0.

Tegengoal
Het werd nog wel 3-1 en dat zorgde voor wat onrust binnen de ploeg: “Berkel kreeg daarna nog wel wat hoop en bij ons werd het een beetje onrustig. We moeten nu niet weer 3-3 spelen, want dat is wel een keer gebeurd. Maar we bleven gewoon knallen en er met ons allen voorgaan. Daarna viel gelukkig snel de 4-1 en 5-1”, zegt de tevreden Pia. Jip Kolsteeg maakte de 4-1 en Iris van Dijk voltooide met de 5-1 haar trilogie.

Trots
De dames uit Nieuwegein blijven volgend jaar actief in de Eerste Klasse: “Daar zijn we ontzettend blij mee. We mogen ook trots zijn vandaag. We coachten elkaar veel en we speelden gewoon goed!”

Foto: Pia Groenhuijsen 

 

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn