MHCN Dames 1 wint nipt van Zoetermeer

NIEUWEGEIN – De dames van MHCN zijn het nieuwe hockeyseizoen goed begonnen. Met een 2-1 overwinning tegen Zoetermeer op het gloednieuwe sportpark in Nieuwegein nestelde het team zich op de derde plek in de 1e klasse.

“Na de nederlaag van vorige week waren we vastberaden om te winnen,” vertelt keepster Pia Groenhuijsen. “Zoetermeer komt uit de Overgangsklasse, dus we verwachtten een pittige wedstrijd.”

Eerste helft
De wedstrijd begon sterk voor Nieuwegein. “We startten goed, maar Zoetermeer wist toch een paar keer gevaarlijk door te breken,” aldus Pia. Twee keer wist de keepster haar doel schoon te houden, maar bij de derde poging ging het mis en kwam Zoetermeer op voorsprong. Vlak voor rust wist Nieuwegein via een strafcorner nog gelijk te maken. Een fraaie tip-in van Jip Kolsteeg bracht de stand op 1-1.

Scherp
Met volle moed begon Nieuwegein aan de tweede helft. “We waren scherp en wonnen veel duels, waardoor we vaak de bal onderschepten,” zegt Pia. In het derde kwart bracht Noor Goes, na een mooie assist van Mabel Scheunhage, de 2-1 op het scorebord.

Spannend einde
Het vierde kwart was een ware strijd. “Het werd fysiek aan het eind van de wedstrijd. Onze laatste vrouw viel uit na een harde duw en had last van haar knie,” vertelt Pia. Zoetermeer kreeg nog een strafcorner in de laatste minuten, maar dankzij een goede verdedigende actie hield Nieuwegein de voorsprong vast en gingen de drie punten mee naar huis.