MIJ Academie start nieuwe reeks lezingen en excursies

Laagdrempelig en leerzaam. Met die doelstelling organiseert Museum IJsselstein via MIJ Academie lezingen, cursussen en excursies voor volwassenen. Met een lezing over Picasso start op donderdag 18 april een nieuw seizoen van het educatieprogramma.

Kunsthistoricus Aldwin Kroeze is al een aantal jaar als docent verbonden aan het museum. In zijn rol als cultureel reisleider neemt hij zijn publiek mee langs de meest uiteenlopende onderwerpen. Zijn enthousiasme is aanstekelijk. Op 18 april duikt hij samen met belangstellenden in de wereld van kunstenaar Pablo Picasso. “Een van de grootste helden van de 20ste eeuw”, aldus Kroeze. “Werken als de Demoiselles d’Avignon of de Guernica zijn de hoekstenen én ijkpunten geworden van de moderne schilderkunst.”

Op Scherp
In mei en juni volgen een aantal excursies, zoals een bezoek aan het Centraal Museum in Utrecht. Op zondag 28 april geeft de bevlogen kunsthistoricus exclusief voor MIJ Academie tweemaal een rondleiding door de tentoonstelling Op Scherp. Zaterdag 29 juni kun je met hem het Huis van het Boek bezoeken, met speciale aandacht voor de tentoonstelling Het Echte Verhaal? Hierin wordt ingaan op meerdere wereldberoemde verhalen waaronder Bambi, Pinokkio en De kleine Zeemeermin. Verhalen die lang geleden zijn bedacht in een maatschappij met andere waarden dan nu.

Kijk voor meer lezingen, cursussen en excursies op de website van Museum IJsselstein

Foto: Les Demoiselles d’Avignon, Pablo Picasso, 1907 (Wikipedia)

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn