Muntpleinfestival op zaterdag 20 april

De gemeente Nieuwegein viert zaterdag 20 april met inwoners de opening van het vernieuwde Muntplein. Inwoners van Nieuwegein zijn van harte welkom om de opening te vieren tijdens het gratis Muntplein Festival van 12.00 tot 16.00 uur. Naast de feestelijke opening is er een informatiemarkt waar je van alles te weten komt over geld, gezondheid en energie besparen. Er is een gezellige Indonesische markt met lekkere hapjes en muziek. Er zijn leuke activiteiten voor kinderen. Wethouder Guido Bamberg komt langs om het Muntplein officieel te openen. En ook worden de prijswinnaars van het puzzelmagazine van de winkeliersvereniging bekend gemaakt.

Er is een gezellige Indonesische markt met muziek en dans en een aantal kraampjes waar Indonesische kleding en andere Indonesische producten verkocht worden. Ook worden er gratis Indonesische hapjes uitgedeeld.  De gemeente Nieuwegein wil dat iedereen mee kan blijven doen in de stad. Daarom informeert de gemeente inwoners tijdens de informatiemarkt samen met de maatschappelijke partners over de verschillende mogelijkheden. Op de informatiemarkt kunnen inwoners informatie krijgen over de activiteiten met de Stadspas, hulp bij inkomsten en uitgaven, besparen op je energierekening, leuke activiteiten in je buurt en regelingen waar je recht op hebt. Muntplein Festival wordt georganiseerd in samenwerking met het Winkelcentrum Muntplein, Betere Buurten, maatschappelijke partners en de gemeente Nieuwegein.

Vernieuwing Muntplein
De aanleiding voor deze feestelijke middag is de vernieuwde herinrichting van het Muntplein. Het Muntplein is met Betere Buurten als eerste aangepakt in de Muntenbuurt. Inwoners en ondernemers konden meedenken over de nieuwe inrichting. Een woordvoerster van de gemeente Nieuwegein heeft Omroep Lekstroom meer uitleg gegeven over de vernieuwing van het Muntplein en de realisatie vanuit Betere Buurten “Dit is een programma van de gemeente Nieuwegein waarbij we samen met bewoners de buurt opknappen. Bewoners, ondernemers en bezoekers hebben meegedacht hoe het nieuwe Muntplein eruit moet komen te zien. Dit heeft geresulteerd in een groener plein met nieuwe bestrating. Er zijn plantvakken gekomen met een verhoogde rand om op te zitten. Op meerdere plekken heeft deze rand een rugleuning gekregen zodat je er comfortabel zit. In één van de zitranden zijn muntjes verwerkt. Dit zijn buitenlandse muntjes die bezoekers van het Muntplein hebben verzameld. Onder het Muntplein is een waterbuffer gemaakt om piekbuien op te vangen. In de plantvakken zijn bomen en bloeiende planten aangeplant. Kleine kinderen kunnen klimmen en klauteren op de klimstam. Bezoekers kunnen hun fiets nog steeds parkeren op het plein. Maar moeten bij de poorten afstappen. Tot slot is de route naar de Menuetbrug aangepast. Hier zijn ook plantvakken gemaakt met bomen en bloeiend groen.”

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn