Gezelligheid en muziek in het Oude Dorp

HOUTEN – Aankomende zaterdag 22 juni organiseert de Lions Club een muzieknamiddag op het Oude Dorp. In de muziektent gaat de groep Jaft optreden. 

Ricardo Kuster, één van de organisatoren, kijk er naar uit: “Het is in de namiddag van vier tot zes. We gaan kleinkunst een podium geven in Houten. We hopen dat mensen tijdens het shoppen of wandelen lekker kunnen genieten van muziek in het Oude Dorp.”

Lions Club
De Lions is een stel mannen bij elkaar: “We doen mooie dingen voor de sociale omgeving, kinderen en organiseren ook culturele activiteiten. Het is bedoelt om het leven een stukje mooier te maken. Het is opgezet in Amerika en is wereldwijd verspreid waar een bepaald type mannen bij elkaar komen.”

Muziektent
De muziektent is niet vaak in gebruik de laatste tijd: “Daar wilden we verandering in brengen. Op het Oude Dorsplein staat de muziektent, en daar staat een mooie grote ‘L’ op. Dat is de ‘L’ van de Lions. Deze is 25 jaar geleden geschonken aan de gemeenschap. We zijn cultuurminded, en we wilden gezelligheid en cultuur samen brengen in deze muziektent. Dan vang je twee vliegen in één klap. ”

Optredens
Er is een leuk programma vastgesteld: “De oude dominee, Kees de Jong, is ook nog eens een uitstekende muzikant samen met zijn familie, die hebben een optreden verzorgd. Aankomende zaterdag speelt de groep Jaft. Dit orkest heeft twee muzikanten uit Houten, waaronder ikzelf, en wij brengen Nederlandstalige muziek wat wordt gevormd uit een gedicht. Onze muziek is zelf gecomponeerd. Eén van de muzikanten is ook Rooie Arie uit Nieuwegein, en ik ben trots dat ik in deze groep mag spelen. Volgende week staat ook de Big Band uit Houten op het programma.”

Luister hier het fragment terug van Bijna Weekend:

Foto: Annette Stolk-de Vries

 

 

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn