Muziekwerelden komen samen in B-Street

NIEUWEGEIN –  Op 9 juni staat de familievoorstelling B-Street in DE KOM. B-Street is ontwikkeld door DE KOM in samenwerking met barokensemble Combattimento en brengt barokmuziek, beats, breakdance en spoken word samen. 

“Het is een mix van hiphop, klassieke muziek en er is een DJ, die live gaat mixen. Er is ook een MC, die het gaat hosten. Thomas en ik gaan breakdancen”, zegt Alicia Anais Fuentes Sifuentes, één van de dansers van B-Street en winnares van de Red Bull BC One Cypher Holland 2024.

Breakdance
Alicia danst al haar hele leven: “Op mijn vijfde begon ik met ballet, dat heb ik twaalf jaar gedaan. Ik vond het uiteindelijk een beetje te saai, en ben ik in het breakdancen beland. in 2009 ben ik begonnen met ‘breaken’.” Haar grote doel is de beste versie van zichzelf worden: “Ik heb niet echt een duidelijk doel, voor mij is het een proces dat nooit stopt. Mijn grootste doel is de beste versie van mijzelf worden.”

Alicia Anais Fuentes Sifuentes

Underdog
Een groep dansers heeft zich verzameld in Utrecht, genaamd ‘Underdog’: “Het is een ‘breaking-crew’. Eén van de dansers is Thomas, en hij woont ook in Nieuwegein. We zijn toen benaderd door Jeroen van de KOM en nu staan we in het theater. We hebben deze show twee jaar geleden ook al een keer gedaan, maar het is nu echt een openbare voorstelling. We willen meer publiek bereiken.”

Wereldreis
Alicia heeft de hele wereld rondgereisd: “Ik ben opgegroeid in Duitsland, in een klein stadje naast Frankfurt. Mijn moeder komt uit Duitsland, maar mijn vader komt uit Peru. Ik heb ook een tijdje in Lima gewoond. Toen heb ik besloten dat ik weg wilde uit Duitsland en ging ik in Enschede studeren. Daarna ben ik naar Amsterdam en Utrecht gegaan. Nu woon ik net twee weken in Parijs.”

Passie
Alle stappen die ze heeft genomen is vanwege haar passie voor het breakdancen: “Parijs is voor dansers en kunstenaars echt de beste plek om te wonen. Ook door de Olympische Spelen is er veel werk en zijn er veel mogelijkheden. Ik was ook toe aan een nieuwe uitdaging.”

Olympische Spelen
Breakdance staat voor het eerst op het programma bij de Olympische Spelen in Parijs: “Er was een heel lang traject van 2 á 3 jaar waar je punten moest halen in ‘battles’. Ik moest in de top 10 eindigen, die cut heb ik niet gehaald. Ik ga wel tijdens de Olympische Spelen streetshows doen, dus ik ben wel in Parijs.”

Foto: De Kom en Alicia 

 

 

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn