Muzikaal vuurwerk met Harmonie Amicitia en Francis van Broekhuizen

IJSSELSTEIN – Operazangeres Francis van Broekhuizen en Harmonie Amicitia uit IJsselstein bundelen hun krachten. Op vrijdagavond 7 juni vullen ze het podium van het Fulcotheater met een veelbelovend muziekspektakel. Liefde, bloed, moord, ruzie, macht, jaloezie: alles komt aan bod.

Een bijzondere samenwerking. “Het is een eenmalig optreden’, vertelt Elise van Schalkwijk. Elise is al 40 jaar verbonden aan Harmonie Amicitia, ze is bestuurslid én erelid van de Harmonie, en ze speelt zelf ook mee in het orkest. Het plan om de bekende operazangeres te benaderen, ontstaat tijdens een gezamenlijk overleg. “Wij werken met projecten, en wilden iets met opera doen. Iemand noemde toen min of meer voor de grap de naam van Francis van Broekhuizen. We zochten contact met haar management, en… ze was enthousiast!”

Geliefde sopraan
Francis van Broekhuizen is door haar ontwapenende persoonlijkheid, en verschijning in diverse televisieprogramma’s zoals De slimste mens, Maestro, De Verraders en Make Up Your Mind, een echte BN’er geworden. Maar ze is ook een van de meest veelzijdige en geliefde sopranen in Nederland. In maart van dit jaar trad ze al eens op voor een uitverkocht Fulcotheater.

Bekende aria’s
Tijdens het concert op 7 juni zingt Francis onder begeleiding van het orkest bekende aria’s zoals onder andere Song of the Moon, Voi lo sapete, O mamma, Donde Lieta Usci en O mio babbino caro. Het orkest speelt muziek uit La Bohème (Puccini), Die Zauberflöte (Mozart), Cavalleria Rusticana (Mascagni) en La Leyenda del Beso (Soutullo & Vert.)

Generale repetitie

Elise heeft er enorm veel zin in, maar het is nog wel even spannend. Ze komt op 6 juni, een dag voor het concert, terug van vakantie. “Net op tijd voor de generale repetitie met Francis”, lacht ze. “Maar dat komt helemaal in orde!”

Kaartverkoop
Kaarten zijn te koop bij de kassa van het Fulcotheater of online op www.fulcotherater.nl.


Foto: Richard Broekhuijzen

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn