Netwerkbijeenkomst: ‘Houten mooier en socialer maken’

HOUTEN – Tijdens de netwerkbijeenkomst ‘Houten werkt Samen’ verkenden vrijwilligers van inwonersinitiatieven en professionals van maatschappelijke organisaties hoe ze Houten nog mooier en socialer kunnen maken. Veel burgerinitiatieven zijn hierop gericht, maar ervaren nogal eens barrières bij de uitoefening van hun werkzaamheden in de samenwerking met instanties.

 

 

Veel nieuwe krachten in de samenleving

In Houten zijn veel inwonersinitiatieven gericht op het helpen van elkaar. Denk aan de voedselbank, het DoorGeefLuik, de Krachtfabriek, Schuldhulpmaatje, De Trossel, Handje Helpen, diaconieën van verschillende geloofsgemeenschappen en verschillende buurtinitiatieven. Birgit Oelkers, expert op het gebied van inwonersinitiatieven en community building, faciliteerde het gesprek.“Er zijn heel veel nieuwe krachten aan het ontstaan in de samenleving.” Ze doelt daarbij op de vele inwonersinitiatieven die Houten rijk is. Vaak is er een andere dynamiek bij vrijwilligersorganisaties en professionele organisaties. Annekee Bosveld, opbouwwerker bij Van Houten & Co:”Wat is er nu nodig als je gaat samenwerken? Want we kunnen het niet alleen, we moeten het met elkaar doen.”

Van elkaar leren
Tijdens de bijeenkomst onderzochten de deelnemers wat ze aan elkaar hebben en hoe ze van elkaar kunnen leren. Een aantal vertegenwoordigers van inwonersinitiatieven reflecteerde op hun samenwerking met de gemeente Houten en andere maatschappelijke organisaties. Met als doel Houten nog mooier en socialer maken.

Foto en video: Charles Verwimp

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn