Nieuwe ‘e-Liniepont’ in de vaart op de Lek

De nieuwe Liniepont is op donderdag 25 april gedoopt en in gebruik genomen bij Werk aan het Spoel aan de rivier De Lek. De nieuwe pont kreeg de officiële naam e-Liniepont. Het fiets- en voetveer vaart tussen de UNESCO Werelderfgoed Hollandse Waterlinie locaties: Werk aan het Spoel, Fort Everdingen en Werk aan de Groeneweg. 

Kaartverkoopster van de pont mevrouw Willy van Selm uit Schalkwijk doopte het nieuwe duurzame pontje. Een woordvoerster van de Liniepont: “Allereerst een nieuw schip moet altijd door een dame worden gedoopt”, verder legde zij uit dat Mevrouw Willy van Selm gekozen is voor deze bijzondere handeling omdat zij vanaf het begin, de start van het varen met de liniepont, toen nog een diesel, de eerste vrouwelijke kaartverkoopster is op de pont.

De wethouders van de oevergemeenten Culemborg, Houten, Vijfheerenlanden en de provincie Utrecht maakten de nieuwe naam van de pont bekend.

De start van het vaarseizoen van de toeristische pontjes van Uit®waarde vond plaats met een eerste officiële vaart met de nieuwe e-Liniepont.

Sinds Koningsdag 27 april 2024 vaart het pontje volgens het vaarschema. Kijk hiervoor op https://www.uiterwaarde.nl/pontjes/de-liniepont/

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn