Nieuwe kansen voor woningbouw in IJsselstein: Heijmans koopt Roba-terrein

IJSSELSTEIN – Met de aankoop van het terrein van Roba Metals door bouwbedrijf Heijmans, is een belangrijke stap gezet in de ontwikkeling van de huidige bedrijfslocatie tot nieuwe woonwijk. Partijen tekenden deze week de koopovereenkomst voor de grondtransactie. Het project aan de Zomerdijk langs de Hollandsche IJssel moet een woonwijk worden met een omvang van circa 550 woningen.

Door de geplande verhuizing van Roba Metals naar Lopik, wordt de weg vrijgemaakt voor de transformatie van de zes hectare grote locatie naar een levendige woonwijk. De locatie doet sinds de jaren zestig al dienst als bedrijfslocatie, maar is in de loop der jaren omgeven door nieuwe woonwijken van IJsselstein.

Raadsbesluit
De gemeenteraad stemde begin maart 2024 in met het raadsvoorstel ‘Hoofdopzet woningbouwlocatie Roba-terrein’. In het voorstel zijn afspraken opgenomen over het aantal woningen en een verdeling over sociale huur, middensegment en vrije sector. Dit gekoppeld aan voldoende parkeergelegenheid en het zorgen voor een kwalitatieve leefomgeving.

Buurtbijeenkomsten
De afgelopen periode zijn buurtbijeenkomsten gehouden om de gemeenschap en omwonenden te betrekken bij de plannen. De voorbereidingen voor het vaststellen van een nota van uitgangspunten zijn hiermee in gang gezet. Heijmans werkt dit alles uit tot een definitieve nota van uitgangspunten, die wordt ingediend bij de gemeente. Vervolgens wordt een omgevingsplan opgesteld. De verwachting is dat in 2027 met de bouw van de eerste woningen gestart kan worden.

Ruime groene opzet
In het ontwerp van de nieuwe wijk staan voetganger en fietser centraal. Het bestaande groen wordt zoveel mogelijk behouden en uitgebreid, en parkeeroplossingen worden gezocht in de vorm van parkeerhubs. Het streven is om de behoeften en wensen van toekomstige bewoners zoveel mogelijk centraal te stellen. Kijk voor meer informatie op  www.nieuwbouwroba.nl of www.heijmans.nl

Foto: Karin Doornbos

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn