IJSSELSTEIN – De 18-jarige Nieuwegeiner werd op 21 maart in IJsselstein staande gehouden door de politie. Hij bleek in het bezit van werktuig om sloten te openen. Het vervoeren van dergelijke werktuigen is in IJsselstein verboden. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.
De man is de afgelopen jaren vaker door de politie aangehouden en bekeurd voor (poging tot) diefstal. Hij wordt verdacht van heling van een gestolen bromfiets.
Veiligheid
Burgemeester Patrick van Domburg zegt over zijn interventie: “Ik ben blij dat ik vanuit mijn bevoegdheid een bijdrage kan leveren aan het veilig houden van onze gemeente. Het kan in IJsselstein niet zo zijn dat je zonder toestemming aan andermans eigendommen kan komen.” Dit geldt voor zowel fietsen, bromfietsen, auto’s of woningen. Samen met toezichthouders en de politie treedt de gemeente hier streng tegen op.
Last onder dwangsom
Een last onder dwangsom is een bestuurlijke maatregel die de burgemeester of het college, aan een persoon kan opleggen om herhaling van een overtreding te voorkomen. In de Algemene plaatselijke verordening (APV) van IJsselstein is opgenomen dat het vervoeren of bij zich hebben van inbrekerswerktuigen verboden is. Treffen politie of toezichthouders een overtreder nogmaals aan met dit soort gereedschap, dan moet diegene een forse dwangsom betalen. Een bestuurlijke maatregel staat los van de strafrechtelijke vervolging door justitie.
Foto: Pixabay