‘Nijntje danst’ bij Boekstart Voorleespret in bibliotheek IJsselstein

Bibliotheek IJsselstein organiseert vrijdag 3 mei om 10.00 uur weer BoekStart Voorleespret in de bibliotheek. Een gezellig moment samen bezig zijn voor volwassene en kind (0-4 jaar) met voorlezen, liedjes en spelletjes, tijdens De Nationale Voorleesdagen. Een goede gelegenheid om andere (groot)ouders/verzorgers van jonge kinderen te ontmoeten. Meedoen is gratis, aanmelden is niet nodig.

Het thema deze keer is muziek. Centraal staat het verhaal uit het prentenboek ‘Nijntje danst’. De kinderen worden gestimuleerd om actief mee te doen. Dansschool Dansja uit IJsselstein sluit die dag aan bij Boekstart Voorleespret. Na het voorlezen gaan ouders en peuters onder begeleiding van Dansja lekker dansen! Na afloop kunnen de volwassenen nog een kwartiertje bijpraten, terwijl de kinderen met elkaar spelen. Een woordvoerster van de bibliotheek legde aan Omroep Lekstroom uit dat de bibliotheek deze samenwerking met de dansschool eerder heeft gedaan tijdens BoekStart. “Vorig jaar was dit ook in mei en het jaar daarvoor geloof ik ook. We zoeken vaker samenwerking op dat aansluit bij een bepaald thema. Vorige editie sloot de GGD bijvoorbeeld aan, zodat ouders vragen konden stellen over zorg.”

BoekStart Voorleespret is vooral geschikt voor kinderen van 2-4 jaar, maar ook jongere kinderen zijn van harte welkom.

Elke keer een nieuw verhaal
Met voorlezen kun je niet vroeg genoeg beginnen. De Bibliotheek Lek & IJssel helpt jonge ouders graag om dat te ontdekken en om er samen met hun kind van te genieten. Daarom is er elke eerste vrijdag van de maand van 10.00 – 10.45 uur BoekStart Voorleespret in de Bibliotheek IJsselstein. Elke maand is er een ander thema. Er wordt voorgelezen uit een prentenboek dat daarbij past.

Kijk voor meer informatie op www.bibliotheeklekijssel.nl/voorleespret

foto via bibliotheek

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn