Noor Witte pakt zilver, Yara Meye wordt vijfde

AMSTERDAM – Noor Witte uit Houten heeft de tweede plek bemachtigd bij het NK Lead, dat werd gewonnen door Lynn van der Meer. De Nieuwegeinse Yara Meye werd vijfde.

Onlangs sprak Omroep Lekstroom met Yara uit Nieuwegein. Zij vertelde toen over over de route die je kort voor de wedstrijd even mag zien: “Voor de wedstrijd moet je in isolatie, zodat je de route aan de wand niet ziet. Iedereen krijgt voor de wedstrijd een korte tijd om de route te bekijken en deze moet je dan goed inprenten.” Het NK Lead voor dames bestond uit een halve finale en een finale. In de halve finale moesten ze bij de eerste zes eindigen om de finale te behalen.

Halve finale
Yara haalde de finale in de top 3: “Ik verheugde mij er enorm op. Ik ben meestal niet zo zenuwachtig voor een wedstrijd, wel gezonde wedstrijdspanning hoor. Het was mijn tweede keer op een NK en ik hoopte geen domme fouten te maken. De route in de halve finale ging goed, en ik ging als tweede door naar de finale. Dat gaf erg veel vertrouwen.”

Sfeer
Yara genoot van al het publiek in de zaal in Amsterdam: “De sfeer was ontzettend goed in de hal, waar ik echt van genoten heb. Het publiek moedigde ons allemaal aan, en dat vond ik erg fijn. Daar word ik echt ‘hyped’ van.”

Val in de finale
Na een korte pauze begon de finale: “Ik had er echt zin in en zag een leuke route. Ik had echter niet helemaal goed gekeken, want ik had een module, een deel van de route, niet gezien. Hierdoor had ik een greep niet op de juiste manier ‘gepakt’ en ging het mis. Ik wil het positief bekijken, en voor alles is een eerste keer. Maar ik baal echt ontzettend, dat ik niet alles heb kunnen laten zien wat ik kan. Jammer, maar volgend jaar beter.”

Foto: Rein Rijke en Zout Fotografie 

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn