Oasis: een plek voor jongeren in het Stadshuis

NIEUWEGEIN – Op vrijdag 21 juni is er een officiële opening van Oasis, een speciale plek voor jongeren in het vernieuwde stadshuis in Nieuwegein. De Oasis is te vinden op de begane grond, onder de trap. 

“In het vorige stadshuis bestond dit nog niet, een plek waar jongeren bij elkaar komen. Het is echt speciaal gefocust op de jeugd, waar activiteiten samen en voor jongeren worden georganiseerd in Nieuwegein”, vertelt Tesse Reversma, lees- en mediaconsulent Voortgezet Onderwijs bij Bibliotheek Nieuwegein.

Stilte en praten
Het concept is nieuw volgens Tesse: “We hebben verschillende ruimtes in Oasis. Er zijn stilteruimtes, waar jongeren kunnen studeren. Anderen willen wel met elkaar kletsen, en daar is ook plek voor. Dat is nieuw voor een plek als een stadshuis en een bibliotheek. We willen laten zien dat een ruimte als dit ook leuk kan zijn.”

CityLab
“We hebben een podium waar opgetreden kan worden, we gaan workshops organiseren en we hebben ook het CityLab: hierin staan bijvoorbeeld 3D-printers en lasersnijders. Bezoekers kunnen ook nog dingen maken en leren in Oasis dus. We gaan het logo morgen ook onthullen bij de opening. Dat gebeurt met een officiële onthulling op hout”, zegt Tesse.

Nieuwegeinse talenten
Het festijn begint om half 8 ‘s avonds vertelt Tesse: “We beginnen met een dans van De Dansfabriek, we hebben een ‘motivational’ speech van SER en we sluiten de avond af met DJ Sinclair. Dit zijn allemaal jonge talenten die geboren en getogen zijn in Nieuwegein. We hopen dat iedereen zich verbonden gaat voelen met deze plek en zich thuis gaat voelen.”

Nederland-Frankrijk
De opening is net voor het EK-duel tussen Nederland en Frankrijk: “We hebben het tijdschema wat aangepast. We stoppen al kwart voor 9 in verband met het Nederlands Elftal. Iedereen kan daarna snel naar huis en de TV aanzetten.”

De inloop is om 19:00 uur en het start om 19:30. Er zijn snacks en drankjes geregeld.

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn