Op Lentesafari met de gemeente Nieuwegein

Na het succes van de Wintersafari, nodigt de gemeente Nieuwegein inwoners uit om op donderdagochtend 25 april mee te gaan op Lentesafari. De tocht begint om 9.00 uur en gaat deze keer door de wijk Galecop. Samen met een groenexpert wandel je door de wijk en krijg je uitleg over het belang en beheer van groen in de stad.

Groen in de stad is belangrijk. Er verdwijnen steeds meer dieren en planten waardoor de natuur het moeilijk heeft. Dat brengt schoon drinkwater, schone lucht en een gezonde bodem in gevaar. Vooral de manier waarop groen wordt onderhouden is belangrijk voor een gezonde leefomgeving voor mens en dier. De gemeente Nieuwegein wil meer ruimte creëren voor natuur in en om de stad. “Daarvoor moeten we aan de slag met het (openbaar) groen. Een grote verscheidenheid aan planten en dieren is waardevol en zelfs noodzakelijk.” Hiertoe werd het omgevingsprogramma ‘Natuur in de stad’ opgezet.

Groenbeleid
Via dit programma organiseert de gemeente ieder seizoen een buurtsafari. Tijdens deze wandelingen krijg je onder andere uitleg over dier- en plantvriendelijk groenbeleid. Hoe ga je als gemeente en bewoners het best om met biodiversiteit en duurzaamheid? Denk aan het gebruik van compost, het opvangen van regenwater en het aanmoedigen van meer groen in plaats van beton. Tijdens de safari kun je al je vragen stellen en meer leren over de natuur in je stad en woonomgeving.

Aanmelden
Aanmelden voor de Lentesafari door Galecop kan via natuurindestad@nieuwegein.nl. Het startpunt krijg je na aanmelding per mail doorgestuurd. Er is plek voor maximaal 25 deelnemers.

Meedenken
Geen tijd om met de wandeling mee te gaan? Ook meedenken over een groenere leefomgeving wordt door de gemeente op prijs gesteld. Kijk voor meer informatie op de pagina Natuur in de stad.

Foto: Karin Doornbos

 

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn