Op pad in Lopik: Vrijwilligersontbijt

LOPIK – Afgelopen vrijdag 14 juni was er een vrijwilligersontbijt in de Schouw in Lopik. Het doel: de vrijwilligers bedanken voor hun harde werk, maar ook feedback genereren voor de gemeente. Het was het eerste ontbijt ooit voor vrijwilligers. 

Gerrit Spelt, de wethouder op het gebied van sociaal domein opende het evenement: “Het is een blijk van waardering en beloning, en we vinden het belangrijk dat vrijwilligers elkaar spreken, wellicht zijn onderwerpen waar ze elkaar kunnen helpen.”

Luisterend oor
Ook medewerkers van de gemeente waren aanwezig: “We horen ook graag waarmee we vrijwilligers kunnen helpen, om het makkelijker en leuker te maken. Er is een tekort aan vrijwilligers, en al helemaal in bestuursfuncties. Het wordt steeds ingewikkelder om daarvoor mensen te vinden. Er zijn wel nog zat mensen die wat willen doen.”

Kritische noot
Een bestuurslid van ‘de Vrouwen van Nu’  had een kritische noot: “Geld is altijd belangrijk. We zijn zo bezig geweest om nieuwe leden te werven, en we groeien ook. Onze subsidie werd daarna wel gekort omdat onze leeftijdsgrens naar beneden was gegaan. Dat voelde oneerlijk. Dat ben je zo bezig om mensen te verenigen en leuke dingen te organiseren, en dan word je benadeeld.”

Je kan niet zonder vrijwilligers
“Het is natuurlijk een megacliché, maar vrijwilligers zijn natuurlijk het cement van de samenleving. Maar dat is ook oprecht zo. Als ik zie wat vrijwilligers doen, dan kunnen we niet zonder. Met name in de zorg is het heel belangrijk, en daar neemt het af, ook in de huishoudelijk hulp en de mantelzorg. We kunnen absoluut niet meer zonder”, aldus de wethouder.

Luister nu naar de audioreportage van Jesse Wagenvoord: 

Foto: Envato 

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn