Video: opening Kunstgrasveld voor SBO De Wissel en buurtbewoners

Het nieuwe gesponsorde kunstgrasveld voor de SBO De Wissel en hun buurtgenoten werd vrijdag feestelijk geopend door een sportieve Burgemeester die liet zien over voetbalcapaciteiten te beschikken. Hij werd erbij geholpen door de wethouder van sport.

Na het feestelijke gedeelte was er een lunch met broodjes voor de aanwezige sponsoren en officials en met pannenkoeken voor de kinderen. Het begon allemaal een jaar geleden toen de leerlingenraad van de school het signaal gaf dat het gedaan moest zijn met het lelijke en hobbelige betontegelveld dat er lag. Hier kon niet meer fijn op gespeeld worden. Te vaak struikelden zij over de schots en scheefliggende tegels. Ook de buurtkinderen van de wijk Schonauwen gaven in die periode eenzelfde signaal af aan de ouders.

Eye of the Tiger

De scholieren starten zelf met de geldwerving de actie Kunst voor kunst(gras). Met als eindresultaat dat ze in december ruim € 71.000,– hadden opgehaald en daarmee ook het Jeugdjournaal haalden. Vrijdag  was het zover. Nadat de kinderen zich om het veld hadden opgesteld kwam de burgemeester het veld op met de tune van het lied Eye of the Tiger, waarop FC Utrecht normaliter in de Galgenwaard het veld betreed.

Met een fraaie speech waarin de kinderen werden geroemd en vervolgens een trap op het doel opende Gilbert Isabella officieel het nieuwe veld. Daarna nam hij in pak en met ambtsketting spontaan plaats in het doel en mochten de kinderen tot hun grote vreugde een penalty nemen op de burgemeester! Daarna pakte hij met enkele kinderen een grote kist uit met nieuw sport- en spelmateriaal om te gebruiken met het nieuwe veld.

‘Bewegen is belangrijk’

Directrice Saskia Schouten legde aan het aanwezige publiek uit wat sport betekent voor kinderen van haar school:,,Bewegen is belangrijk, maar het bevordert ook de leerprestaties!” Voorzitter Auke de Wit legde aan het gehoor uit dat zijn Rotary Club Houten-Castellum (RCHC) zich al sinds jaar en dag inzet voor de jeugd van Houten en daarom blij en trots is met het resultaat. Martijn Wiena vertelde namens de buurt dat sinds het veld vorige week in gebruik is genomen er direct dagelijks door veel kinderen gebruik van wordt gemaakt.

Vervolgens was het aan wethouder Ria Frowijn (onderwijs en sport) om het bord te onthullen waarop alle donerende bedrijven en instellingen genoemd zijn, waarvan de meesten aanwezig waren. Tijdens de lunch, namen de schoolkinderen met zichtbaar veel plezier, met een spelletjescircuit, hun veld in gebruik. Tussendoor smulden ze bij de pannenkoekenwagen op het schoolplein.

YouTube player

 

Beluister hier het fragment over dit onderwerp in Radioprogramma ‘The Sunday Move’:

Dit artikel is een coproductie met René van den Brandt, Ruben Driessen en Danny van der Linden

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn