Verhalen delen met tattoo’s over de catwalk

NIEUWEGEIN – Op 1 september vindt de Nationale Tattoo Catwalk plaats op de Museumwerf in Vreeswijk. Er stromen leuke aanmeldingen binnen, maar er is ruimte voor meer mensen met bijzondere tattoos.

In het programma van Bijna Weekend van Rob van der Werff legt medeorganisator Monique de Beer meer uit: “We wilden samen met het dorpshuis een leuke zomeractiviteit organiseren op de museumwerf.”

Primeur
Ineens popte een idee op: “Op het museumwerf is er natuurlijk veel scheepvaart en ik zocht iets wat daar mee te maken heeft. Toen kreeg ik het idee om iets met tattoos te doen, en die gaan we laten zien op een catwalk.”

Vorig jaar
Dit jaar is de tweede editie: “Vorig jaar was een enorm succes, beter dan we hadden verwacht. We hadden veel aanmeldingen van modellen, het was mooi weer en er was veel publiek aanwezig. Het publiek gaf na afloop aan: het was onroerend en vrolijk.”

Verhalen
Vele tattoos hebben een persoonlijk verhaal: “Mensen vertelden de verhalen van de afbeeldingen die ze op hun lichaam hebben getatoeëerd.  Dat waren hele positieve verhalen, maar vaak ook een bijzondere en droevige aanleiding. Van alle verhalen was ik onder de indruk. Bij het ene verhaal gaat het over schaamte, en bij een andere tattoo gaat het over een dierbare die overleden is. Ik kijk sinds vorig jaar ook anders naar tattoos.”

Smartlappen
De catwalk wordt ondersteund door muziek: “We hebben ook een optreden geregeld van het trio ‘Triest en Troost’. Zij hebben echt een tattoo smartlap geproduceerd met de titel ‘Getekend voor het Leven’.”

Aanmelden
Wil je meelopen? Dat kan door een e-mail te sturen naar tattoocatwalk@gmail.com meld je je aan. Aanmelden kan tot 25 juli.

Foto: Fotografie KenM Nieuwegein

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn