Parallelweg tijdelijk afgesloten voor verkeer

Vanaf dinsdag 2 april is de Parallelweg tussen de rotonde Hooglandplein en de splitsing Parallelweg-Zavelweg in verband met wegwerkzaamheden tijdelijk afgesloten. De gemeente IJsselstein verwacht dat de werkzaamheden op vrijdag 5 april klaar zijn.

De maximale snelheid wordt op het IJsselsteinse deel aangepast naar 30km/u. Ook komen er verkeersdrempels. Fietsers zijn hier blij mee, zo is te lezen op de Facebookpagina van de gemeente IJsselstein. “Verkeer mag daar nu 60 km rijden en dat is levensgevaarlijk.” De gemeente Nieuwegein moet nog een beslissing nemen over de maximale snelheid op het Nieuwegeinse deel.

Hooglandse Jaagpad
Tijdens de afsluiting is er een omleidingsroute voor fietsverkeer ingesteld. Gele borden geven de omleiding aan. De route start op de Maria Montessoristraat, Hoge Dijk, Ellen Keystraat en het Jaagpad via een tijdelijk fietspad naar de Zavelweg, en vice versa. Het gemotoriseerde bestemmingsverkeer voor het Hooglandse Jaagpad in Nieuwegein, krijgt tijdens asfalteringswerkzaamheden tijdelijk doorgang bij de splitsing Geinoord-Hooglandse Jaagpad. Ook deze omleiding wordt aangegeven met gele borden. Verkeersregelaars leiden het verkeer in goede banen. Omwonenden zijn in maart per brief door de provincie geïnformeerd.

Doorfietsroute
Gemeenten en provincies werken samen aan doorfietsroutes. Met doorfietsroutes verbreedt de gemeente bestaande fietspaden en verbindt deze beter met elkaar. IJsselstein past voor de doorfietsroute Utrecht-IJsselstein ongeveer 3 kilometer fietspad aan. De werkzaamheden vinden plaats in drie fases.

Download de app
Volg de voortgang van de werkzaamheden op de website van de gemeente IJsselstein of download de app ‘Doorfietsroute IJsselstein’ op je telefoon.

Foto: Gemeente IJsselstein

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn