PCOU Willibrord bundelt krachten voor Utrecht Pride

UTRECHT – PCOU Willibrord is dit jaar met een extra grote boot vertegenwoordigd op de Utrecht Pride. Met de deelname aan de botenparade op 1 juni laat de scholengroep  (met scholen in Nieuwegein en IJsselstein) aan de hele stad zien dat je trots mag zijn op wie je bent. Dat iedereen telt. Jongeren en medewerkers bundelen de krachten voor de voorbereidingen op het evenement.

Ook leerling Sam Enthoven is enthousiast:,,Een boot vol blije leerlingen en docenten kan veel betekenen voor toeschouwers. Ik denk dat het belangrijk is dat scholen vertegenwoordigd zijn op de Utrecht Pride”, zegt Enthoven. ,,Omdat veel kinderen al jong beseffen dat ze misschien niet alleen op meisjes of jongens vallen. Of ze denken: hé, misschien ben ik wel gelukkiger als meisje of jongen of helemaal niet als een meisje of een jongen. Door deel te nemen aan de Pride zeggen we dat je mag zijn wie je bent op onze scholen, dat school een veilige plek is.”

Enthoven is  voorzitter van de GSA (Gender & Sexuality Alliance) van het  Utrechtse St. Bonifatiuscollege. “Stel, je komt er als meisje net achter dat je op meisjes valt en je hebt het gevoel dit
thuis niet te kunnen delen. Als je dan vanaf de kant een boot met blije leerlingen en docenten ziet die niet bang zijn zichzelf te zijn, dan kan dat veel betekenen.”

Nieuwegein en IJsselstein
Het is precies de reden voor deelname van PCOU Willibrord. Het doel van de scholengroep, waar ook het Nieuwegeinse Oosterlicht College en Praktijkschool De Baanbreker uit IJsselstein onder vallen, is leerlingen met vertrouwen hun toekomst tegemoet te laten gaan, zodat zij een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan de samenleving. “In onze scholengroep is ruimte voor iedereen. Iedereen telt en doet mee, welke afkomst, geaardheid of levensovertuiging je ook hebt, hoe je eruitziet of wat je fysieke mogelijkheden ook zijn”, aldus bestuurder van PCOU Willibrord, Fawzia Nasrullah.

“Daar zetten we ons jaarrond voor in, onder andere door deelname aan de Utrecht Pride.” Ellis Falke is docent op Stip VSO en bereidt de deelname voor. “We vinden het belangrijk dat leerlingen en medewerkers met plezier naar school gaan en zich veilig en gerespecteerd voelen. Onze eerste deelname aan de Pride vorig jaar heeft geleid tot goede gesprekken over inclusiviteit en diversiteit op veel plekken in de organisatie. Ook is er een bovenschoolse GSA opgericht en vierden we voor het eerst gezamenlijk de Coming Outday. Zo bundelen we onze krachten.”

Fijne schoolbeleving
Sam Enthoven is sinds de brugklas lid van de GSA. De Gender & Sexuality Alliance is een genootschap waar mensen binnen het PCOU altijd terecht kunnen. ,,Iedereen is welkom. Niet alleen de mensen die deel uitmaken van de LHBTIQ+-gemeenschap. Zo dragen we bij aan een fijnere schoolbeleving”, vertelt de leerling uit de vierde klas van het vwo. Sam ziet de Pride naast een belangrijk evenement, ook als een kans om anderen te ontmoeten. “Ik ken steeds meer gezichten van de GSA’s van andere scholen, heel leuk. De Utrecht Pride wordt ook echt een feestje, zo hebben we laatst een gezamenlijke dansworkshop gedaan. Al houd ik niet zo van dansen, ik kijk ontzettend uit naar 1 juni.”

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn