Man aangehouden na bedreiging burgemeester Houten

HOUTEN – De politie heeft op woensdag 10 april 2024 een man uit Houten aangehouden die ervan verdacht wordt de burgemeester van dezelfde gemeente ernstig te hebben bedreigd. De uitspraken van de man gaven aanleiding om aangifte te doen. Hierop is de recherche direct een onderzoek gestart.

De recherche kwam na onderzoek als snel uit bij een 53-jarige verdachte afkomstig uit Houten. De man is vandaag aangehouden op verdenking van bedreiging.

De verdachte is overgebracht naar het arrestantencomplex te Houten.

Burgemeester Isabella heeft bij de politie aangifte gedaan van ernstige bedreiging door een inwoner van Houten. De bedreiging gebeurde in de context van de besluitvorming over de Houten Hub, een plan voor het tijdelijk huisvesten van (Houtense) woningzoekenden, asielzoekers en drie maatschappelijke organisaties in Houten Oost. Na deze aangifte startte de recherche een onderzoek dat leidde tot de aanhouding van deze 53-jarige verdachte.

Reactie college
In reactie op de aangifte zegt het college van burgemeester en wethouders: ‘Het spreekt voor zich dat mensen kritiek mogen hebben, of het ergens mee oneens mogen zijn. Je mag ook boos zijn over plannen en hier uiting aan geven. Vrijheid van meningsuiting is een heel groot goed in onze democratie. Maar bedreigingen horen daar zeker niet bij! Dan wordt een belangrijke grens overschreden. Bedreiging is onacceptabel en daarom is hiervan aangifte gedaan. Het is van belang dat we op een normale en veilige manier ons werk kunnen doen en dat het democratisch proces doorgang kan vinden.’

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn