Plantjesmarkt bij dorpshuis Fort Vreeswijk

NIEUWEGEIN – Op zaterdag 4 mei 2024 vindt de plantjesmarkt bij het dorpshuis bij Fort Vreeswijk plaats. Van 9 uur ‘s ochtends tot 4 uur in de middag is de jaarlijkse markt met kleurrijke zomerplantjes en leuke activiteiten voor jong en oud. 

“Tussen 10.30 uur en 12.30 uur zijn er veel activiteiten voor kinderen en gezinnen bij de moestuin van het dorpshuis van Fort Vreeswijk”, vertelt Loes van Tijl van het Natuurkwartier in Nieuwegein, onderdeel van het Kinderplatform.

Activiteiten
Het is meivakantie, dus er worden veel kinderen verwacht: “Er is zat te doen voor kinderen: zonnebloemen zaaien, kruidenboter maken en bijvoorbeeld aardappelen poten. Daarnaast zijn er ook eetbare bloemen en zijn in het dorpshuis planten te koop. Ook hebben we nog een leuke ‘tegel eruit, plant erin’-actie.”

Opbrengst
De opbrengst van de plantverkoop gaat volledig naar het dorpshuis: “Het dorpshuis Fort Vreeswijk wordt volledig gerund door vrijwilligers, en om hun activiteiten te kunnen ondersteunen organiseren we de plantjesmarkt zodat we geld kunnen ophalen. Daarnaast leren de kinderen spelen in een moestuin en kunnen ze beleven hoe leuk het is om plantjes te planten.”

Tegel uit, plant erin-actie
Daarnaast is er de mogelijkheid om tegels uit je tuin in te leveren tijdens de plantjesmarkt, en daarvoor een plan naar keuze te ontvangen. “Op deze manier werkt iedereen mee aan het vergroenen van je tuin”, aldus Loes.

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn