Pokeren als verbindingsmiddel tijdens het ONK

IJSSELSTEIN – Aankomend weekend staat het ONK Poker op het programma. In IJsselstein woont Wendy Wagemans en zij doet mee aan dit evenement, na het behalen van een finaleticket in de voorronde. 

Organisator Thomas Sedema: “Er komen 350 finalisten op 13 juli naar Nijkerk, waar de finale locatie is. Pokeren draait om vaardigheden, je tegenstander goed inschatten en je beste pokerface opzetten om je tegenspelers op het verkeerde been te zetten. Maar het bevat natuurlijk ook een kanselement, daardoor maakt elke deelnemers kans op de titel, ook Wendy.” Wendy geeft aan dat de profs in het Holland Casino spelen: “Hier komen de beste amateurspelers van Nederland bijelkaar.”

Community
“Het is een ontzettend leuk spelletje, en vooral de community is heel leuk”, volgens Wendy. “Er zijn echt vriendengroepen ontstaan en iedereen is vrij hecht. Ik voel mij er enorm thuis, en dat voel ik al van het begin.” Het begin was in 2016 van Wendy: “Ik ben toen begonnen en in 2017 stond ik in mijn eerste finale.”

Beter worden
“Er beter in worden is een kwestie van doen. Je kan het spelletje snel leren, maar het kost een leven om er goed in te worden. Er zijn ook cursussen, en daarin bespreek je situaties. Hoe vaker je het speelt, hoe beter je situaties leert herkennen, en het steeds leuker wordt.” Ze heeft geen bepaalde stijl: “Dat is eigenlijk mijn stijl, dat ik zelf niet weet wat mijn stijl is. Berekenend ben ik sowieso niet, maar je moet echt vaak met mij spelen om door te hebben of ik bluf of ik serieus ben.”

Het toernooi
Ze kwam dus door de voorronde en behaalde een finaleticket: “In het begin van het seizoen won ik een toernooi in Huissen, en daardoor sta ik in de finale komend weekend. Dat is altijd een happening en ben ik ook vrijwilliger. Ik help ook dit jaar mee met het opbouwen en delen bijvoorbeeld. Ook al heb je geen finale ticket, daar wil je bij zijn.” Het spelen begint op de eerste dag: “En dan is het hopen dat je dag 2 haalt.”

Speciaal
Het is de tiende keer dat dit toernooi georganiseerd: “Dat maakt dit toernooi speciaal, maar het is altijd wel een happening. Het is een grote zaal, vol met pokertafels. Er is ook een livestream, zodat je het toernooi kan volgen. Dat is wel met dertig minuten vertraging, en dat is ook superleuk om te volgen als je al bent uitgeschakeld. We kijken er allemaal al maanden naar uit.”

Foto: ONK Poker 

 

 

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn