Politie op zoek naar tweede verdachte brute beroving

HOUTEN – De politie is op zoek naar de tweede verdachte van een brute beroving aan ‘Het Spoor’ in Houten. In deze zaak gaat het om een man die vrijdagavond 29 maart bruut werd beroofd, mishandeld en neergestoken bij zijn voordeur.

Rond 22:00 uur komt het slachtoffer thuis bij het zijn woning appartementencomplex gelegen aan ‘het Spoor’ in Houten. Hij rookt nog een sigaretje waarna hij uit zijn auto stapt. De man ziet een persoon vanaf de ingang van het appartementencomplex in zijn richting lopen. Het 33-jarige nietsvermoedende slachtoffer groet de man waarop de persoon vervolgens doorloopt. Als het slachtoffer zijn sleutel in het slot van de voordeur steekt, gaat het ernstig mis.

Gestoken
Uit het niets hoort de man dat iemand rent, waarna hij meteen iets scherps in zijn lichaam voelt. Dan beseft het slachtoffer dat hij is gestoken. Meteen probeert hij zich te verdedigen en ontstaat er een worsteling tussen de verdachte en het slachtoffer. Helaas is deze verdachte niet alleen en hoort het slachtoffer dat de verdachte naar een verdachte 2 roept dat hij hem moet gaan steken. Vermoedelijk heeft deze tweede verdachte daarna het slachtoffer ook gestoken. Dit duurt echter maar kort, want de tweede verdachte gaat er al snel weer vandoor. De worsteling tussen de eerste verdachte en het slachtoffer gaat onvermoeibaar door. De eerste verdachte wil vluchten, maar het slachtoffer probeert dit te voorkomen door de broek van de verdachte vast te pakken. Ondanks dat het slachtoffer inmiddels al veel bloed had verloren, lukt het hem om de broek van de verdachte naar beneden te trekken.

Zonder broek
Door alle commotie stoppen voorbijgangers om te helpen en bellen zij 112. Uiteindelijk lukt het de verdachte om los te komen en gaat hij zonder broek maar met buit vandoor. Door de adrenaline is het slachtoffer nog kort achter de verdachte aangerend, maar al snel lukte het, door het bloedverlies, niet meer om op zijn benen te staan en viel hij neer.

Verdachten op beeld
De recherche heeft eerder een getuigenoproep gedaan om beelden te uploaden voor het onderzoek. Gelukkig zijn er beelden en staan de verdachten op beeld. Eén van de verdachten is inmiddels aangehouden. De recherche komt graag te weten wie onder andere ‘de helper’ is van de verdachte die al vastzit. Hij staat namelijk ook op beeld. De verdachte die vastzit is onherkenbaar gemaakt.

Eén van de verdachten is inmiddels aangehouden. Deze verdachte is onherkenbaar gemaakt. Bekijk de beelden hier.
Heb je  informatie? Deel die dan met de politie, gratis, va 0800-6070. Anoniem melden kan door gratis te bellen naar 0800-7000.

Foto: politie.

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn