Prima zege voor dames MHCN in laatste wedstrijd op oude locatie

NIEUWEGEIN – De vrouwen van Mixed Hockey Club Nieuwegein hebben zondagmiddag in een uitstekende zege met 3-1 gewonnen van Kromhouters uit Tiel.

,,Best een spannende wedstrijd”, vond Pia Groenhuijsen ,,Want het was de laatste thuiswedstrijd op ons complex voor onze verhuizing naar Parkhout. Bovendien hebben we vaker gespeeld tegen Kromhouters. Helaas zijn ze niet echt onze vrienden, dus we waren er wel op gebrand om van ze te winnen.”

Dat was goed te merken. MHCN zette goed druk en liet Kromhouters nauwelijks de cirkel in komen. Dat resulteerde in een snelle 1-0. Uit een strafcorner werd de bal op doel geslagen, maar de keepster wist de bal te pareren. Iris van Dijk was alert en wist de bal alsnog in het doel te schieten.

,,In het tweede kwart hielden we die lijn vast en kwamen we snel op 2-0. Een mooie voorzet van Sophie Wolf werd door Iris van Dijk afgerond”, vertelde Groenhuijsen na afloop.

Direct na rust moesten beide ploegen de kleedkamers weer in vanwege onweer. ,,Een rare situatie”, vond Groenhuijsen. ,,Dat zorgde voor onrust bij beide teams. Daardoor was de energie een beetje weggezakt bij ons.”

Toch scoorde MHCN alsnog de 3-0 door een treffer van Noor Goes. Dat Kromhouters nog uit een strafcorner de 3-1 maakte was een detail. ,,Uiteindelijk hebben we gewonnen. Daar waren we blij mee.”

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn