Primeur: Lentefestival op Fort Vreeswijk

De schoolvakanties zijn in volle gang en dat betekent dat er veel activiteiten worden georganiseerd voor jonge kinderen, zo ook in Nieuwegein. Dit keer is een groot speelfestijn georganiseerd in Fort Vreeswijk, en dat is voor het eerst op deze mooie plek. Organisator Kinderplatform Nieuwegein is er klaar voor: “Vorig jaar hadden we 350 bezoekers en hadden we prachtig weer, en het belooft nu ook prachtig weer te worden!”

Samenwerken met andere partijen
Het lentefestival wordt georganiseerd door een organisatie die gedurende het jaar veel onderneemt voor kinderen: Het Kinderplatform Nieuwegein. Daarbij zijn organisaties zoals de bibliotheek, Sport ID en ook Movactor aangesloten.” Volgens Laura van der Pol, beleidsadviseur Natuureducatie van de gemeente Nieuwegein, werkt dit ontzettend goed: “Ik denk dat het weer heel leuk wordt. Vooral in de vakantieperioden werken we veel samen en organiseren we allerlei evenementen voor jongeren.”

Fort Vreeswijk
Laura is verheugd dat het voor de eerste keer in Fort Vreeswijk georganiseerd wordt: “Vorig jaar was dit evenement nog in de bouwspeeltuin van Bouwgein. Dit jaar is het in de buitenruimte van het dorpshuis van Fort Vreeswijk. We kiezen ervoor om het elk jaar op een andere locatie te doen, en dit keer op het schitterende Fort Vreeswijk.”

Leuke activiteiten
Er is ontzettend veel te doen gedurende deze dag: “We gaan bijvoorbeeld voor het eerst van WC-rollen kweekbakjes maken. We hebben ook een wortelproeverij, om te laten zien dat uit wortel sap kan komen maar dat het ook heel lekker als smeerseltje kan zijn op een toastje. We gaan ook grote bellen blazen, stoepranden, we organiseren een speurtocht en er wordt ook voorgelezen aan de kleintjes!”

Joggy en Groentje (zie foto’s)
De twee befaamde mascottes uit Nieuwegein zijn ook aanwezig: “Het is voor het eerst dat ze samen zijn. We hebben een wortelproeverij en Joggy is een mascotte in de vorm van een knuffel om gezond eten te stimuleren. En de allernieuwste mascotte van de gemeente Nieuwegein is ook aanwezig: Groentje. Hij wil dat het groener wordt in Nieuwegein!

Kindertroubadour
Er wordt ook gezongen en muziek gespeeld tijdens het Lentefestival: “Ik vergeet bijna het hele feestelijke: de natuurtroubadour komt ook.  Hij neemt muziekinstrumenten mee en we hebben ook een natuurlied gemaakt en dat gaat hij zingen met de kinderen. Het wordt echt een feestje!”

Deelnemen & tijden
Het lentefestival vindt plaats op 1 mei van 13:00 uur tot en met 16:00 uur op Fort Vreeswijk. Met een Nieuwegein Stadspas zijn alle activiteiten gratis.

Foto’s van Bas Bel

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn