Regenboog Café komt naar Nieuwegein

NIEUWEGEIN – Na verschillende evenementen georganiseerd te hebben in IJsselstein, komt het Regenboog Café ook naar Nieuwegein. Op vrijdag 17 mei zal ‘Boys Won’t Be Boys’ te zien zijn in De Kom. In deze theatervoorstelling wordt de definitie van mannelijkheid besproken.

In 2022 ondertekenden de gemeenteraden van IJsselstein en Nieuwegein het regenboogakkoord. Daarmee gaan ze akkoord om meer aandacht te besteden en zich in te zetten voor de lhbti-gemeenschap in hun gemeente. “Mede door een startsubsidie van de gemeente IJsselstein zijn we met zes mensen begonnen met het organiseren van activiteiten voor deze doelgroep, onder de naam Regenboog Café”, zegt Piet de Bruin. Hij is bestuurslid van deze organisatie. “Het doel van onze evenementen is mensen bij elkaar brengen, waarvan je niet wist dat die deel uitmaken van de lhbti-gemeenschap. Zo kan je ineens erachter komen dat je toch meer raakvlakken hebt met iemand die bij jou in de buurt woont, dan je in eerste instantie dacht. Elk evenement wordt meestal bezocht door 30 tot 40 mensen.”

Voorlichtingsavonden
“We hebben ook voorlichtingsavonden gehad, zoals hoe de transitie gaat van een transvrouw (van man naar vrouw)”, vertelt Piet de Bruin verder. “Vorig jaar december hadden we ‘Roze in Blauw’. Toen werd uitgelegd hoe de politie hulp kan bieden aan lhbti’ers, zowel met aangiftes als vragen die ze hebben. We willen om de zes weken een evenement organiseren, waarbij we IJsselstein en Nieuwegein om de beurt afwisselen. Vooral vanuit de gemeente Nieuwegein voelen we ons zeer gesteund voor ons initiatief.”

Samenwerking met theaters
Het Regenboog Café zal plaatsvinden in de theatercafés van De Kom (Nieuwegein), Theater Pantalone en Fulcotheater (IJsselstein) volgens Piet de Bruin. “We kiezen meestal niet zelf de programmering, maar sluiten vaak aan bij een evenement dat georganiseerd is door een van de theaters. “Maar we kijken wel zelf al flink vooruit. Zo hebben we 25 januari 2025 al een theatervoorstelling staan in Theater Pantalone, genaamd ‘Who’s afraid of Oscar Wilde?’. Dat gaat over een homoseksueel en lesbisch koppel die een kinderwens hebben.”

Foto: Piet de Bruin

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn