Robert Meeuwsen zet een punt achter zijn carrière

NIEUWEGEIN – Na twintig jaar topsport stopt de 36-jarige Robert Meeuwsen met beachvolleyballen. Zijn laatste toernooi is het EK beachvolleybal in augustus. Dit toernooi wordt georganiseerd in eigen land. 

Sinds 2011 vormt hij een succesvol duo met Alexander Brouwer. Samen werden ze in 2013 wereldkampioen in het Poolse Stare Jablonki, de grootste triomf in een lange carrière.

Geen Olympische Spelen
Hij wist zich samen met Brouwer niet te plaatsen voor zijn derde spelen in Parijs. Het ging bij de laatste mogelijkheid mis in eerste kwalificatieronde: “Een zuur einde. Er waren twee andere teams, die het beter deden dan ons.” Hij behaalde brons op de Olympische Spelen in Brazilië, in 2016.

Trots
Over de samenwerking met Alexander Brouwer is hij trots: “Er zijn weinig teams die het zo lang met elkaar volhouden. We hebben binnen het team altijd naar oplossingen gezocht, en nooit bij andere partners. Dat is onze kracht geweest, en dat is voor mij heel dierbaar.”

Laatste kunstje
Zijn laatste wedstrijden zijn in Nederland, bij het EK Beachvolleybal: “Met alle vrienden en familie op de tribune in eigen land, daar kijk ik ontzettend naar uit. Dat wordt een mooie afsluiter. ” Ook tijdens dit toernooi wordt hij vergezeld door Alexander Brouwer. 

Nieuwe uitdagingen
Hij is met nieuwe hobby’s en een studie bezig: “Het is tijd voor iets nieuws, ik heb alles bereikt wat ik wilde. Ik wil mij meer toeleggen op fotografie, dat is een hobby van mij. Daarnaast volg ik al even een opleiding informatica.” Maar eerst, vakantie: “Ik ga aan het einde van dit jaar twee maanden met mijn vriendin op reis. We willen naar Japan, Nieuw-Zeeland en Fiji. We zijn zestien jaar samen, maar een grote reis is er nooit van gekomen. En nu kan het.”

Foto: volleybal.nl  

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn