Rolstoeltoernooi Houten Zwaan weer een groot feest

HOUTEN – Afgelopen weekend was op zaterdag en zondag het roelstoeltennistoernooi Houten Zwaan op het sportterrein van Sportclub Houten. Het toernooi is vernoemd naar Aad Zwaan, die al ruim 60 jaar in het (rolstoel)tennis actief is. 

“Het was echt een feestje. Er waren twee keer zoveel deelnemers als vorig jaar. Alle banen waren bezet en de kantine zat helemaal vol bij de prijsuitreiking”, vertelt een trotse Aad Zwaan.

Aanwezig
Aad was twee dagen aanwezig en daar was hij heel blij mee: “Ik was er van half 10 tot sluit elke dag en dat was ontzettend leuk. De deelnemers kwamen uit verschillende plaatsen, zelfs uit België was er iemand overgekomen.”

Gezondheid
De oud-trainer van Esther Vergeer heeft getobd met zijn gezondheid de afgelopen periode, maar geeft nog steeds training: “Er gebeurt van alles met mijn lijf. Ik ben een linkernier kwijt, een bijnier kwijt en een derde van mijn dikke darm is eruit gehaald. Ik knap elke keer weer heel snel open en een paar dagen later sta ik op de baan.”

Sri Lanka
Als coach is hij onlangs bij de wereldkampioenschappen geweest voor Sri Lanka: “Dat was weer een leuke ervaring. We hebben ons gekwalificeerd voor de Olympische Spelen en we zijn rechtstreeks geplaatst voor de wereldkampioenschappen voor volgend jaar, echt schitterend! Maar dit was echt de laatste keer.”

Staat van dienst
Aad heeft jarenlang gewerkt als talentcoach bij de International Tennis Federatie: “Ik werd uitgezonden naar ontwikkelingslanden om de gehandicaptensport te promoten. Daar bezocht ik 23 landen voor en daar bracht ik dan door om coaches op te leiden en spelers te vinden. Van die 23 landen zijn er 21 landen nog actief op de wereldkampioenschappen. In Sri Lanka bleef ik uiteindelijk zestien jaar hangen.”

Training in Houten
De afgelopen jaren traint hij in Houten: “We zijn nog steeds groeiende, inmiddels zijn er 42 rollers actief bij de vereniging in Houten, daar zijn we ontzettend druk mee en we hebben een geweldig team. Ik vind het nog steeds heel erg leuk maar ik ben 81 jaar.

Talenten
Tijdens het toernooi waren er veel jonge talenten aanwezig: “Onze eigen jeugd heeft meegedaan en die hebben het goed gedaan. Een jongen van 10 jaar werd tweede in de dubbel met zijn moeder samen in de senioren, dat was ontzettend leuk.”

Houten Zwaan
De winnaars kreeg een houten zwaan cadeau: “Ook de wisselbokaal is een wat grotere houten zwaan. Deze wisselbokaal ging naar Erik Hoet. Hij kreeg deze vanwege zijn grote inspanningen als vrijwilliger in de jeugd en bij de senioren. Iedereen kan altijd bij hem terecht en hij heeft de wisselbokaal meer dan verdiend.”

Het Houten Zwaan Toernooi wordt door het succes volgend jaar weer georganiseerd.

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

Zonnestroom voor huurders

HOUTEN – Woonin organiseerde op 4 en 10 juni twee informatiebijeenkomsten voor huurders die graag gebruik willen maken van zonnestroom. Al eerder konden huurders met

Lees verder »

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn