‘Ronde Tafel Gesprek’ voorbode voor pittige raadsvergadering

HOUTEN – Een volle tribune en extra beveiliging in de raadszaal van de Gemeente Houden. De emoties liepen af en toe hoog op tijdens het Ronde Tafel Gesprek op 23 mei 2024. Een voorbode voor de raadsvergadering op 13 juni?

De Houtense politiek boog zich in het Ronde Tafel Gesprek over het voorstel de ‘Houten Hub’, een beladen onderwerp over huisvesting voor spoedzoekers, woningzoekers, asielzoekers, statushouders en drie maatschappelijke organisaties in Houten-Oost. Inwoners konden tijdens de avond inspreken. De raads- en commissieleden van de politieke partijen stelden vragen aan zowel de insprekers als het college.

YouTube player


Insprekers

Insprekers maken zich onder andere zorgen over veiligheid, de verkeersveiligheid en de waardedaling van hun huis. Voorstanders van de Houten Hub gaven voorbeelden van goede inburgering elders in Houten, en willen het plan tot een succes maken.

Vragen voor college
Vervolgens was het de beurt aan de politieke partijen om vragen aan het college te stellen. Natúúrlijk Houten wilde weten of er in het plan ook woonruimte opgenomen wordt voor senioren. De wethouder gaf aan dat hiervoor meer vierkante meters nodig zijn, en dat daar goedkeuring van de provincie voor moet komen. Dat maakt het proces moeizaam.

Toen duidelijk werd dat er met de maatschappelijke partijen rondom de Houten Hub periodiek overleg is geweest, zegde de wethouder toe om ook zo snel mogelijk ook een periodiek overleg met omwonenden op te starten. “Te laat”, was van de tribune te horen. Bewoners voelen zich niet gehoord en zijn teleurgesteld in de wethouder.

Veel moties en amendementen verwacht
De VVD overweegt om met vijf amendementen en moties naar de raadsvergadering op 13 juni te komen. De partij buigt zich voornamelijk over het thema veiligheid. ITH sprak van een gemiste kans; er is geen open dialoog met de samenleving geweest en zij willen daar de nadruk op leggen in hun moties en amendementen.

Raadsvergadering
Op 13 juni wordt er over het raadsvoorstel gedebatteerd en dan wordt er ook een besluit over het voorstel genomen.

Hieronder kunt u een video impressie zien van de avond.

Foto: Omroep Lekstroom

 

 

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

Zonnestroom voor huurders

HOUTEN – Woonin organiseerde op 4 en 10 juni twee informatiebijeenkomsten voor huurders die graag gebruik willen maken van zonnestroom. Al eerder konden huurders met

Lees verder »

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn