Rotary kijkt vol trots naar voetbalveld

Het voetbalveld voor SBO De Wissel en de wijk Schonauwen ligt er. Mede dankzij Rotary Club Houten Castellum kunnen kinderen van de school voor speciaal onderwijs én buurtkinderen vanaf deze lente een balletje trappen op een fraai kunstgrasveld.

,,Eigenlijk had het veld al eerder dit jaar af moeten zijn”, zegt Paul van der Rijt. ,,Helaas is er, mede door de weersomstandigheden, wat vertraging ontstaan.” De in Houten woonachtige advocaat is er maar wat trots op dat deze week het voetbalveld officieel geopend zal worden. Het was namelijk zijn rotary club die zich inzette om dit mogelijk te maken.

,,Er bleef veel water liggen, daardoor moesten we kiezen om voor goede drainage te zorgen. Dat is gelukt. Anders was het een zwembad geworden. En dat was niet de bedoeling. We wilden de kinderen hun eerste stappen op het voetbalveld laten zetten zodat ze over een paar jaar mee kunnen doen aan het volgende Europees Kampioenschap Voetbal”, grapte Van der Rijt in het radio-programma The Sunday Move op Omroep Lekstroom. ,,We zochten niet naar de nieuwe Pieter van den Hoogenband.”

Perfecte combinatie

,,Het veld wordt inmiddels goed gebruikt door de kinderen. Ik krijg veel foto’s toegestuurd van voetballende jeugd en hoor enthousiaste verhalen van buurtbewoners”, vertelt Van der Rijt enthousiast. ,,Het veld is bedoeld voor de buurt en de kinderen van De Wissel. Dat is een perfecte combinatie.” Ook een perfecte combinatie bleek de samenwerking tussen Rotary Houten Castellum, de gemeente, de school en de buurt. ,,Samen hebben we dit mogelijk kunnen maken.”

,,Dat er zo driftig gebruik van wordt gemaakt hebben we niet durven dromen.” Ook Van der Rijt zelf heeft al een balletje getrapt. ,,Mijn zoon was niet te houden. Hij wilde er op de eerste dag heen, dus ik heb met hem en een aantal talenten uit de buurt een potje gevoetbald.”

Feestje

De officiële opening is vrijdag 5 april. ,,Dan komt burgemeester Gilbert Isabella de opening verrichten. Daar maken we natuurlijk een feestje van”, denkt Van der Rijt. ,,Ook wethouder Ria Frowijn zal aanwezig zijn. Tijdens de opening wordt ook een bord met de namen van donerende bedrijven en instellingen onthuld.”
,,Er is voor de kinderen van de basisschool een sport- en spelmiddag op het veld. Later op de dag hebben we met alle volwassen betrokkenen een sportieve activiteit. Dat zal op het scherpst van de snede gaan”, verwacht Van der Rijt met een glimlach.

De situatie vóór de aanleg van het kunstgrasveld.

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn