Rotary Truck Festival op 29 juni bij Expo Houten

HOUTEN – Rotary Club Houten organiseert op 29 juni tussen 10:00 en 14:00 uur een Rotary Truck Festival voor ruim 80 jongeren met een verstandelijke beperking. Het wordt een dag vol activiteiten voor de jongeren en hun begeleiders.

,,Het festival komt voort uit een lange traditie waarbij we met heel veel vrachtwagens door de provincie reden. Vorig jaar hebben we besloten om het allemaal wat compacter te maken, ook om wat minder brandstof te verbranden”, vertelt Rob Klerkx namens Rotaryclub Houten.

Expoterrein
“We hebben nu een groot parkeerterrein bij Expo Houten, het voormalige terrein aan de Doornekade, waar we ongeveer 15 trucks en 15 sportwagens kwijt kunnen. Hier willen we zo’n 85 jongeren met een lichte verstandelijke beperking een prachtige ochtend bezorgen.”

Scheuren in een Lamborghini
Er zijn volop activiteiten waaronder een goochelaar, muziek en een foodtruck. “En het gaat natuurlijk wel om echte blingbling-trucks, die lekker imposant zijn”, voegt Rob toe. De jongeren vinden het prachtig. Rob stiekem ook. “Ik probeer natuurlijk aan het eind van de dag zelf ook nog even een ritje in zo’n truck te maken, of in een Lamborghini het asfalt over te scheuren”, lacht hij.

Burgemeester
Ook Houtens’ burgemeester Gilbert Isabella is van de partij. “De burgemeester  is om 10.00 aanwezig om mét vlag, de eerst auto’s uit te zwaaien”, zegt Rob.

Vrijwilligers
Aanmelden voor de dag kan niet meer. “Maar we kunnen nog wel wat vrijwilligers gebruiken voor het schenken van koffie en het smeren van broodjes en dat soort dingen. “Dus als mensen zich geroepen voelen, neem contact op.” Dat kan via: truckersdaghouten@gmail.com

 

 

Foto’s: René van den Brandt (2023)

 

 

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn