Samen schrijven in het Schrijfcafé

IJSSELSTEIN – Het souterrain van de bibliotheek aan de Overtoom is elke laatste zaterdag van de maand het toneel van een enthousiaste club schrijvers. Iedereen die graag schrijft kan aanschuiven bij schrijfcoach Francis Doesburg, de drijvende kracht achter het Schrijfcafé. Zaterdag 25 mei is het weer zover. Van 11:00 tot 13:00 uur worden de pennen geslepen.

“Als het mooi weer is, dan gaan we buiten schrijven”, zegt Francis. Ze is al meer dan tien jaar verbonden aan het Schrijfcafé. “Waarschijnlijk wordt het de grote tafel in het Kloosterplantsoen. En als het regent wijken we uit naar de vergaderruimte in de bibliotheek.” Het souterrain is deze keer geen optie in verband met het Korenfestival in de binnenstad. “Maar we verzamelen hier wel om 10.30 uur.”

Wat is er zo leuk aan samen schrijven?
“Al schrijvend ontdek je wat er in je leeft aan gedachten, ideeën, gevoelens, herinneringen. Deze manier van schrijven ontspant en geeft rust. Als je dat wil, kun je je tekst met de andere schrijvers delen. Het luisteren naar elkaar is verbindend en inspirerend.”

Structuur en inspiratie
Een voorwerp, een beginzin, een thema: in het Schrijfcafé kan alles een aanleiding zijn om te starten met schrijven: Je schrijft zo snel als je kunt, zonder te letten op spelling, grammatica of zinsbouw. Woorden en zinnen die als vanzelf in je opkomen vertrouw je toe aan het papier. “Je zult ervaren dat je creatiever bent dan je dacht.” Francis zorgt voor structuur en inspiratie door schrijfoefeningen en -opdrachten.

Voor alle schrijvers
Iedereen die graag schrijft is welkom. Maar ook voor mensen die nog weinig schrijfervaring hebben is er plek. Het Schrijfcafé is elke laatste zaterdag van de maand open. De bijeenkomsten staan op zichzelf dus je kunt komen wanneer en zo vaak je wilt. “Wil je in contact komen met jezelf en andere schrijvers? Kom naar het Schrijfcafé!”

Praktische informatie

Er zijn kosten verbonden aan de schrijfbijeenkomsten: € 15,- per keer, inclusief twee kopjes koffie of thee. Voor mensen met een krappe beurs is de entree €7,50 per keer. Aanmelden is niet per se nodig, maar wordt wel gewaardeerd. Dat kan via: f.doesburg@caiway.net. “Tot zaterdag!”, zegt Francis. “Neem je lievelingspen en een schrift(je) mee.” www.bibliotheeklekenijssel.nl


Foto: Francis Doesburg, Schrijfcafé

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn