Samen voetbal kijken voor een goed doel

HOUTEN – Over minder dan een maand start het Europees Kampioenschap (EK) Voetbal. Ook het Nederlands elftal zal strijden om de titel. Voor Rotaryclub Houten-Castellum is het EK aanleiding voor een mooi initiatief.

,,Op 21 juni speelt Nederland tegen Frankrijk”, vertelt Paul van der Rijt van Rotaryclub Houten-Castellum. ,,Op die dag organiseren wij in Easy as Orange op de Lange Schaft 36D in Houten een bijeenkomst om gezamenlijk de wedstrijd te bekijken.”

,,Er is plaats voor maximaal zeventig personen”, weet Van der Rijt die er aan toe wil voegen dat de club de bijeenkomst organiseert voor de Voorlees Expres. ,,Dat is een landelijke formule die ook in de regio Lekstroom actief is. Het idee is om kinderen die moeite hebben met lezen te helpen. Ze willen voorkomen dat die kinderen laaggeletterd blijven. Dat zou kunnen gebeuren als je in een omgeving opgroeit waarin mensen zelf laaggeletterd zijn. Als je dat niet vroeg genoeg aanpakt, heb je de rest van je leven een achterstand.”

Familiefeestje
Om samen de wedstrijd te kijken is iedereen welkom. ,,Jong en oud”, vertelt Van der Rijt. ,,We hebben stoelen gereserveerd voor mensen die minder ter been zijn. Maar ook kinderen zijn welkom. Het moet echt een familiefeestje worden.”

,,Er is niets leukers dan samen zo’n wedstrijd beleven”, vindt Van der Rijt, die ook in het radioprogramma The Sunday Move mensen opriep om niet te lang te wachten met het kopen van kaarten. ,,Er is best veel belangstelling. Via de facebookpagina van Rotaryclub Houten-Castellum vind je een linkje met meer informatie en waar je kaartjes kunt kopen.”

Foto: Dmitrij Nejmyrok

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn