Schoonspringers Aquarijn uit Nieuwegein winnen 5-kamp

De schoonspringers van Aquarijn uit Nieuwegein hebben zaterdag 6 april 2024 de 5-kamp in Eindhoven gewonnen. Aquarijn reisde af naar Eindhoven met een flinke voorsprong uit de eerdere wedstrijden en het doel was om de beker te behouden.

In de E-groep (9 jaar en jonger) behaalde Aquarijn goud, zilver en brons. Saar Jordan was nummer 1, gevolgd door Emma van Meeteren en voor Kyra Toonen was er een 3de plaats. Wat een mooie start van de dag. In de D-groep (10/11 jarigen) werd Jaydon Man 8ste. In de C-groep (12/13 jarigen) was er een zilveren medaille voor Sureka Bierman Kerklaan. Ze liet een mooi punten totaal zien. Mischa Dijkstra werd 4de. Dana Jordan werd 8ste en Merel Schipper werd 9de. In de B/A/groep (14 t/m 18 jaar) was er een 4de plaats voor Mike Hoogendam en Stanley Grijpink werd 6de. De dagwinnaar werd de organiserende vereniging PSV, op de 2de plaats kwam ZPC Amersfoort en Aquarijn werd 3de, gevolgd door SBC uit Breda. De Dolfijn deed niet mee bij deze laatste wedstrijd.

Na 5 wedstrijden werd Aquarijn de winnaar van de 5-kamp seizoen 2023/2024: 1) Aquarijn N’gein 170 punten 2) ZPC Amersfoort 131 punten 3) PSV Eindhoven 120 punten 4) De Dolfijn A’dam 96 punten 5) SBC Breda 50 punten

Angelique de Vroome van Aquarijn legt desgevraagd aan Omroep Lekstroom uit hoe het werkt. “Springers scoren voor zichzelf, maar de plaatsing levert ook punten op voor de club. Bij de eerste 4 wedstrijden was Aquarijn steeds de dagwinnaar en dat tezamen met de punten van de 5de wedstrijd, leverde de beker op.”Ook in 2023 won Aquarijn de beker.”

“De 5-kamp heeft 5 wedstrijden. De eerste van dit seizoen was op 9 december 2023 in Amsterdam.De 2de wedstrijd was op 20 januari 2024 in Nieuwegein, zwembad Merwestein, het thuisbad van de schoonspringers van Aquarijn. De 3de wedstrijd was op 10 februari 2024 in Amersfoort. De 4de wedstrijd op 24 maart in Breda en de 5de en laatste wedstrijd op 6 april in Eindhoven. Er mogen 10 springers meedoen, verdeeld over de verschillende leeftijdsgroepen. Bij elke wedstrijd heeft Aquarijn met 10 sporters deelgenomen. Zo ook deze laatste keer. Op de groepsfoto staan van links naar rechts de volgende sporters: Dana, Emma (de jongste), Saar, Kyra, Jaydon, Stanley, Sureka, Mischa, Mike, Merel.”

Volgend weekend is het de beurt aan de NK-springers van Aquarijn: Sureka, Yuna, Aiden, Nica, Iris, Oona, Lars, Daan, Matthew en Kayra zullen deelnemen aan de Amsterdam Diving Cup. Een internationaal toernooi, dat door Corona 5 jaar uit de running is geweest, maar nu weer opstart.

“Aquarijn schoonspringen behoort bij de top van Nederland, maar laat zich ook regelmatig buiten Nederland zien. Zo is dit seizoen al gesprongen in Londen, Berlijn en Stockholm.”

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

Zonnestroom voor huurders

HOUTEN – Woonin organiseerde op 4 en 10 juni twee informatiebijeenkomsten voor huurders die graag gebruik willen maken van zonnestroom. Al eerder konden huurders met

Lees verder »

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn