Schrijf-, teken- en fotowedstrijd over Houten

HOUTEN – De Houtense auteur Conny Hoogendoorn is momenteel druk in de weer met de organisatie van een schrijf-, teken- en fotowedstrijd met als onderwerp: Houten.

,,Er is veel te schrijven en te laten zien over Houten”, vindt Hoogendoorn. ,,Daarom heb ik deze wedstrijd georganiseerd. Ik hoop op veel creatieve reacties met ons dorp als onderwerp.”

Honderdjes
Het idee is geboren door de stukjes die Hoogendoorn schrijft in het Houtens Nieuws. ,,Ik kwam daarover in gesprek met burgemeester Isabella en die zie toen: maak een boek met die verhaaltjes over Houten”, vertelt de Houtense auteur. ,,Zo is het idee ontstaan.”

Hoogendoorn heeft al lange tijd een zwak voor de werkzaamheden van het Hospice Kromme Rijnstreek. ,,Vandaar dat ik heb besloten om de complete opbrengst van het boek te schenken aan het hospice. Zij willen graag vier nieuwe kamers en doen het allemaal met vrijwilligers, dus dat geld komt goed terecht.”

Kinderen
,,Iedereen mag meedoen aan de wedstrijd”, vertelt Hoogendoorn. ,,De enige ‘eis’ is dat je iets met Houten hebt. Je hoeft niet perse in Houten te wonen. Als je hier werkt of op een andere manier een gevoel bij het dorp hebt, is je bijdrage ook welkom.”

,,Ook kinderen mogen meedoen”, benadrukt de schrijfster. ,,En ik kan me ook voorstellen dat er mensen zijn die een leuk verhaal hebben, maar het moeilijk vinden om dat op papier te zetten. Die wil ik best helpen.”

Wedstrijd
Mensen die mee willen doen om een plekje in het boek te veroveren hebben tot 1 juli 2024 de tijd om hun bijdrage in te sturen. ,,In september willen we dan bekend maken wie de winnaars zijn”, legt Hoogendoorn uit. ,,Dat wordt beoordeeld door een jury waarin ook burgemeester Isabella en Jaap Overeem, bestuursvoorzitter van de ‘Vrieden van het hospice’ zitten.”

,,Het boek is natuurlijk een mooi cadeau voor de feestdagen, dus we doen ons best om het in het najaar in de winkels te hebben liggen”, besluit Hoogendoorn enthousiast.

Foto: Irene van Valen

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn