SGP en ITH stellen schriftelijke vragen over mogelijke locaties voor Houten-HUB.

Het college van burgmeesters en wethouders van Houten heeft afgelopen 19 maart 2024 een raadsinformatiebrief naar de gemeenteraad gestuurd. Daarin is informatie gegeven over 8 mogelijke locaties voor de Houten-HUB en de conclusie die het college hieraan verbindt. ITH en SGP stellen schriftelijke vragen aan het college over de locaties.

Welke stappen zijn na mei 2023 gezet om de geschiktheid van de acht locaties nader te onderzoeken?  Zijn er na mei 2023 nog andere locaties gezocht of verkend?  Stel dat er alleen gekeken wordt naar huisvesting van asielzoekers, en niet naar de huisvesting van spoedzoekers en maatschappelijke organisaties, hoe valt de beoordeling van de acht locaties dan uit? Waarom is voor Molen 48 gedacht aan koop door COA en over een koopsom onderhandeld? Dat lijkt strijdig met de opdracht van realisering van een Houten-HUB. Volgens SGP en ITH was het uitgangspunt toch juist geen koop door COA, om gemeentelijke regie te behouden. Waarom is de koop van Molen 48 niet doorgegaan? In het kader van de spreidingswet zal een aanvullende verkenning worden uitgevoerd voor de huisvesting van nog meer asielzoekers (344 – 175 indien besluitvorming voor Houten-Oost doorgaat). Hoe wordt de verkenning uitgevoerd naar de locaties voor huisvesting en wat is de planning hiervan? Hoe verhoudt zich deze verkenning tot de verkenning van de 8 locaties? Zouden van de 8 locaties nog locaties in aanmerking komen voor de invulling van de taakstelling uit de spreidingswet?

Een woordvoerder van de gemeente Houten laat desgevraagd weten dat de gemeente Houten de Molen 48 nu huurt en dat dat de komende tijd Het Huis van Houten zal zijn.

 

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn