Spektakel verwacht in IJsselstein

IJSSELSTEIN – In IJsselstein wacht men met smart op 2 juni. Op die dag gaan deelnemers aan ‘Fiets ‘m d’r in’ een poging doen om zo snel mogelijk bij de bel te komen. Op het format van ‘Ter land, ter zee en in de lucht’ hoopt voorzitter Tim Bontje op een prachtige dag. 

Tijdens het radioprogramma de ‘Sunday Move’ werd er gesproken met Tim Bontje: “Het is fietsen over een balk van twintig meter en dan afbellen. Het evenement is van 1 uur tot 6 uur in de middag en het is voor het goede doel. We hopen op ontzettend veel bezoekers.”

Tweede keer
Vorig jaar werd het voor de eerste keer georganiseerd: “Vanuit de Ronde Tafel in IJsselstein proberen we altijd leuke dagen te organiseren dat gekoppeld is aan een goed doel. Dit kwam vorig jaar op en toen hebben we het georganiseerd. Toen hadden we een zonnige dag, vijftig deelnemers en dat was geweldig. Dit jaar pakken we het nog groter aan!”

Hengelen
Samenwerking met verschillende partijen is hierin belangrijk: “Er zijn een hoop vrijwilligers, de EHBO is erbij en de reddingsbrigade heeft de taak om de deelnemers uit het water te hengelen. Zo maken we er samen een mooie dag van”, aldus Tim.

Professioneler
Na een succesvol eerste jaar is de ambitie om het nu groter aan te pakken: “We hebben iets ruimere tijden gepakt, we starten nu twee uur eerder zodat er meer deelnemers kunnen meedoen. Aan de zijkant pakken we meer uit met springkussens en meer horeca-punten. Daarnaast komen er meer vrijwilligers helpen”, zegt Tim.

Creativiteit versus snelheid
Er zijn twee prijzen te winnen gedurende de dag: “Er is een creativiteits- en een snelheidsprijs. Als ik nu naar het aantal deelnemers kijk, dan is het ongeveer ‘samsam’: vijfentwintig deelnemers gaan voor de snelheid, en vijfentwintig voor de mooiste wagen. Uiteraard is er ook een prijs voor de grootste pechvogel, die na twee meter al in het water ligt.

Zoon
De zoon van Tim doet ook mee. Vanuit achter de auto schreeuwde zijn zoon enthousiast dat hij meedoet: “Hij zit hier te lachen, vorig jaar heeft hij het op een tandem geprobeerd en kwam hij tot een meter of 4, maar nu gaat hij voor de snelheid.”

Meer info en ticketinformatie op de website.

Foto: In IJsselstein, Bernard Brosi

Luister het hele interview uit de Sunday Move terug op Spotify: 

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

Berichten over uw buurt

Berichten over uw Buurt

LEKSTROOM REGIO – Met ingang van 19 juni gaat de overheid inwoners actief informeren over besluiten die invloed hebben op hun buurt. Bijvoorbeeld over een

Lees verder »

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn