Sport-en-speldag voor kinderen met een beperking

NIEUWEGEIN – Op maandag 6 mei opent Sporthal Galecop haar deuren voor kinderen met een beperking. De wens van deze sportmiddag komt vanuit de Oudercontactgroep, een initiatief dat is opgezet door het Jeugdwerk van Movactor en Steunpunt Mantelzorg. 

“Lekker sporten is belangrijk voor alle kinderen”, vertelt Renata de Jesus, jeugdwerker bij Movactor. “Het is leerzaam, gezellig en goed voor het lichaam. Voor kinderen met een beperking zijn er niet veel mogelijkheden in Nieuwegein. Terwijl ook zij het heerlijk vinden om met vriendjes te spelen, te dansen en te bewegen.”

Oudercontactgroep
Renata legt de wens uit: “We hebben de Oudercontactgroep opgezet om van ouders zelf te horen waar zij behoefte aan hebben. Zij gaven aan een ruimte te willen waar hun kinderen lekker kunnen sporten in een klein klasje, zodat het niet alleen fijn is voor kinderen met een fysieke beperking, maar ook juist voor kinderen die bijvoorbeeld moeite hebben met prikkelverwerking.”

Aanmelden
Tijdens deze Sport-en-Speldag krijgen kinderen alle ruimte om te bewegen met verschillende materialen in de sporthal. Deze activiteiten zijn op maandag 6 mei, van 13.00 uur tot en met 16.00 uur. Deze drie uur zijn onderverdeeld in drie tijdsblokken, waar deelnemers zich voor kunnen aanmelden via de website van SportID Vakantiegames. Ook broertjes en zusjes zijn van harte welkom om mee te spelen.

Aanmelden kan via deze link 

Foto: Movactor

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

Berichten over uw buurt

Berichten over uw Buurt

LEKSTROOM REGIO – Met ingang van 19 juni gaat de overheid inwoners actief informeren over besluiten die invloed hebben op hun buurt. Bijvoorbeeld over een

Lees verder »

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn