Sunday Move: Onthulling beeld van Barry Hay

HOUTEN/HILVERSUM – Bij het schrijven van het bekende nummer ‘Radar Love’ werd Barry Hay geïnspireerd door een beeld van Mercurius. Deze gouden Mercurius, die vier meter hoog is, staat in Hilversum en Houtenaar Roel Muhlstaff is betrokken bij de hernieuwde onthulling.  

Na 60 jaar vertoonde het beeld slijtage en dat was reden voor Roel om het beeld een opkikker te geven: “Vorig jaar las ik dat Mercurius een belangrijke rol had in de totstandkoming van het bekende nummer Radar Love, en dat liet mij daarna niet meer los. Het beeld staat namelijk voor mijn bedrijfspand in Hilversum”, vertelt Roel in de Sunday Move tegen Jan Geschiere en Ruben Driessen.

Aangetast
Het beeld was niet meer op goede staat: volgens Riek “Het is vier meter hoog en op een sokkel van 9 meter. Het is aangetast door weersomstandigheden dus een renovatie was echt nodig. Ik besloot om een mail te sturen naar het management van Barry Hay en verrassend genoeg reageerde hij al heel snel via e-mail.

Contact met Barry
Barry reageerde tot zijn verrassing al snel positief op de vraag of hij het beeld wilde onthullen: “Hij reageerde positief. Ik vroeg vervolgens om zijn telefoonnummer en die kreeg ik. Hij zei: bel mij om negen uur ‘s ochtends. Dat heb ik gedaan en toen reageerde hij razend enthousiast of hij het beeld wilde onthullen.”

Radar Love
Roel is zelf ook fan van de Golden Earring: “Het is muziek uit mijn tijd en ja, ik ben fan. Het is jeugdsentiment. Ik ben zelf oorspronkelijk drummer. Het intro is natuurlijk heel bekend en iedereen kent het nummer.”

Concert
Marcel Pera, de Leo Blokhuis van Omroep Lekstroom, was aanwezig bij een concert van de Golden Earring: “Als ik aan Radar Love denk, dan moet ik denken aan een concert wat ik heb gezien in Aalten. Als Rinus die bass-solo aanzet midden in het nummer, dat is echt te gek.”

Onthulling
Vandaag is de grote onthulling in Hilversum, bij zijn bedrijfspand: “Barry komt over vanuit Curaçao om het beeld te onthullen, en The Clarks komen optreden. Het wordt gewoon een groot evenement. De burgemeester, wethouder en ook de biograaf van Barry Hay komt langs. Het boek wordt maximaal 50 keer gesigneerd door Barry Hay zelf, wanneer het boek verkocht wordt.”

Evenement
Het vindt plaats op 12 juni om 13.00-15.00 uur bij het Hilversum Business Centre. Iedereen is welkom.

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn