SV Lopik wint met 2-1 van Bunnik in spannende wedstrijd

LOPIK – Afgelopen zaterdag trad SV Lopik 1 aan in een thuiswedstrijd tegen Bunnik 1. Het eindigde in een 2-1 overwinning voor Lopik. De thuisploeg kwam op een 2-0 voorsprong, maar moest tot het einde vechten om de overwinning veilig te stellen.

In de 36e minuut opende SV Lopik de score. Na een goed genomen corner viel de bal perfect in de zestien, waar een schot van Dave van den Akker de 1-0 maakte. Lopik leek de controle te hebben in de wedstrijd. Kort voor rust kwam SV Lopik zelfs op 2-0. Patrick Broekhuizen speelde zich na een knappe solo vrij aan de rand van het zestienmetergebied. Met een slimme beweging kapte hij naar binnen en schoot de bal in het doel.

Bunnik vecht zich terug in de wedstrijd
Vlak voor de rust, in de 45e minuut, kwam Bunnik terug in de wedstrijd door de 2-1 te scoren. De thuisploeg gaf op dat moment iets te veel ruimte weg, waardoor de tegenstander kon profiteren. Deze treffer bracht spanning in de wedstrijd, en ondanks een veldoverwicht van SV Lopik moesten ze in de tweede helft nog scherp blijven.

Weinig kansen in een rustige tweede helft
De tweede helft kende weinig grote kansen. SV Lopik speelde compact en leek vooral bezig om de voorsprong te behouden. Het spel was minder sprankelend dan in de eerste helft, en beide teams creëerden weinig gevaar voor het doel. SV Lopik wist de controle te houden en de overwinning over de streep te trekken.

Matchwinner Patrick tevreden, ondanks mindere tweede helft
Na afloop van de wedstrijd keek Patrick Broekhuizen, de maker van de tweede goal, tevreden terug: “We hadden een slechte start en je merkte dat we in het begin een beetje overlopen werden. Maar na 15 à 20 minuten waren wij de bovenliggende ploeg. Daarna kom je op 1-0 en scoor je de 2-0. Jammer dat we net voor rust de 2-1 tegen krijgen.” Over zijn eigen prestatie voegde hij toe: “Ik vond dat ik goed startte en een prima eerste helft speelde, alleen in de tweede helft kon ik dat niet meer volhouden. Maar ik ben blij met mijn goal.”