Teammanager SV Houten Ian Mulder: ‘Opgelucht’ na handhaving

HOUTEN – SV Houten speelt ook volgend seizoen in de tweede klasse. Dat is afgelopen weekend duidelijk geworden nadat de Houtenaren in de Play-offs wonnen van SVW won (1-3). Eerder al werden Rijsoord en Jong Spartaan uitgeschakeld.

,,Het is een bijzonder seizoen geweest”, weet Mulder, doelend op de prima start in de tweede klasse, het vertrek van trainer Eddy Levering vanwege onrust in de spelersgroep, het aanstellen van assistent Danny van Mourik als interim-trainer en de toch onverwachte verplichting om via de Play-offs de handhaving veilig te stellen.
Dat laatste lukte Houten door doelpunten van Melvin Venus, Leon de Lange en Pascal Peek. Zij waren de mannen die SVW op de knieën dwong en zorgden dat Houten ook volgend seizoen in de tweede klasse uit kan komen. ,,Hoe ik me nu voel? Misschien is het woord ‘opgelucht’ de beste beschrijving.

Verloren
Twee keer eerder speelde Houten in de regulier competitie zonder succes tegen SVW. ,,Beide keren verloren we in de blessuretijd”, weet Mulder nog. ,,Vooral die laatste keer was dat pijnlijk omdat we door die nederlaag de nacompetitie in moesten. Nu ging het anders. In de openingsfase kregen we wat kansjes en raakten we de paal en de lat. Ook was er nog een afgekeurde goal wegens buitenspel.” Toch maakte SVW de 1-0. ,,Dan denk je wel even: het zal toch weer niet…”, aldus Mulder.

Trots
Gelukkig voor de Houtenaren werd het tij gekeerd. ,,Nog voor rust stonden we 1-2 voor door een vrije trap van dertig meter van Melvin Venus en een penalty in blessuretijd van Leon de Lange. ,,Ik denk dat dat terecht was”, vond Mulder. In blessuretijd kreeg Houten nog een strafschop en kon Pascal Peek de eindstand bepalen op 1-3. ,,Ik ben enorm trots op die jongens”, zegt Mulder. ,,Niemand had verwacht dat er nacompetitie moesten spelen. En het dan zo oppakken en winnen is echt een compliment waard. Misschien hebben we in de nacompetitie de beste wedstrijden van het seizoen laten zien. Vooral verdedigend waren we ijzersterk.”

Zeven man weg
Hoewel Houten zich dus ook volgend jaar een tweedeklasser mag noemen, gaan er wel dingen veranderen bij de club. Er vertrekken zeven spelers bij de club, die ook al bekend maakte dat Mo Touh volgend seizoen trainer van Houten is. ,,Een jongen stopt”, aldus Mulder. ,,Dat wisten we. Er komen ook wat jongens over uit onze jeugd. Ook afgelopen seizoen hebben we jonge jongens hun kans zien grijpen. Ik ben er zeker van dat we ook volgend seizoen een kwalitatief goed elftal hebben.”

Dit artikel is een co-productie met Ruben Driessen
Foto: SV Houten

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn