Tegenstanders Houten Hub sommeren burgemeester

Bewonerscommissie Houten Oost zegt vertrouwen in Burgemeester G. Isabella op en spant mogelijk kort geding aan.

Op 8 april 2024 heeft de advocaat van de bewonerscommissie mr. D.I.J. Snijders de gemeente Houten en het college van B&W per brief meegedeeld, dat de bewonerscommissie geen enkel vertrouwen meer heeft in een met voldoende waarborgen omklede rechtsbescherming, indien de burgemeester nog op het betreffende Houten Hub dossier betrokken blijft en zich over dit dossier publiekelijk, partijdig en sturend blijft uitlaten, zeker niet terwijl alle besluitvorming nog moet plaatsvinden.

Burgemeester G. Isabella en/of het college is/zijn gesommeerd om uiterlijk woensdag 10 april 2024-17.00 uur schriftelijk aan de advocaat van de bewonerscommissie  te bevestigen dat:

1. De burgemeester zich zal onttrekken (van enige besluitvorming) van het dossier Houten Hub

2. Een onafhankelijke derde zal waarnemen en rapporteren dat de besluitvorming zorgvuldig voorbereid zal worden met inachtneming van de rechtsbescherming van ons belanghebbenden

3. De burgemeester zich verder weerhoudt om uitspraken te doen waarmee de schijn wordt gewekt dat hij zelfstandig een besluit kan nemen over Houten Hub en/of zijn persoonlijke en door zijn ambtsgewicht sturende voorkeuren uitspreekt over dit plan, zodat de onafhankelijkheid van zijn ambt wordt gewaarborgd.

Indien niet aan deze voorwaarden wordt voldaan, zo laat de bewonerscommissie weten, wordt namens belanghebbenden binnen zes weken een kort geding gestart om het bovenstaande pogen af te laten dwingen in de Rechtbank.

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn